Citat:
bordzija:
Jesi vodozemac? Moj ujak pao u nesvest kad mu je stigao prvi račun za struju, sad dežura sa štopericom kad se ćerka tušira :D
Nema tu nikakve štednje i još kakva nam je voda + što stalno pucaju cevi po ulici i oni popravljaju... Meni svakog meseca ispada šut iz ventila i česmi... u centru beograda.
Fino 50-80 litara inox kazan bojler i to je to. Preko noći uključen, preko dana samo dogreva.
Prosta je računica, 24 kw 10 minuta tuširanja ili 2 kw bojler greje vodu 20-30 min ;)
Protočni je dobar recimo samo ako imaš veliku hidromasažnu kadu ako me razumeš jer sa punim bojlerom ne možeš da je napuniš a posle čekaš da dogreje pa... :)
A kako to štedi vodu?!? To me baš zanima :)
A da nije ovo neko samoreklamiranje? :)))
Pa i nisam bas neki vodozemac. :)
Najvise me i zanima to oko racuna, mada treba imati u vidu koliko se sta koristi. Kazes da ujak ceka cerke sa stopericom, a jasno je i zasto (bez da uvredim zene). :)
Mada opet kada se taj bojler od 80l isprazni, treba imati u vidu da ce naredna 2h minimum da se greje. Uzmi npr. da se jos jedna osoba taj dan na isti nacin tusira( isprazni bojler), to je vec poprilicna potrosnja.
Kod mene u porodici i nije to toliki problem. Veci je sto nas je cetvoro pa samim tim bojler ne iskljucujemo i cesto ga koristimo. Naravno stedljivije je puniti ga tokom noci, ali kod mene u porodici je taj slucaj nemoguc.
Sto se tice samoreklamiranja, veruj nemam nista sa time. Zapravo muka me je naterala da se sada raspitujem oko svega ovoga. :)
Citat:
Darko Nedeljković: ccc... sta je sve majstor spreman da naprica da bi zaradio dnevnicu!
Pa zato sam ovde, da saznam da li je to ona majstorska prica ili ima istine?
Citat:
Java Beograd: Onoliko koliko potrošiš tople vode - toliko si energije potrošio - toliko energije moraš da izvučeš iz električne mreže. To je to. Ko kaže drugačije - lupeta.
A što se para tiče - svi znamo da je jeftinije trošiti električnu energiju noću nego danju.
Pa na zalost ja i porodica najmanje bojler koristimo nocu, a kao sto rekoh cak ga i ne iskljucujemo. Zato sam i napisao da mi je ukupna potrosnja negde oko 600kw el energije po mesecu.
Ovo mi deluje kao interesantna prica bas zbog toga sto on radi samo dok ga koristis, a potom se iskljucuje. I istina da je mnogo jaci, ali ako sam dobro shvatio to zavisi od potrebe. Za tusiranje sam skapirao da moze da se podesi na 18kw, nema potrebe za 24kw kako je neko gore vec napisao.
Nego da li neko zna nesto o toj zoni odobrene snage preko 17kW? To me jako zanima?