kad je već pomenuto, da pitam..
da li se i vama učinilo kao kolegi @bakara i meni da je kvantitet i kvalitet ovih Finish Quantum tableta opao otkad su počeli da ih prodaju u ovom obliku sa pakovanja koje je kolega okačio odn. ovim u sredini na slici koju ja kačim?
ove levo dok sam koristio nikakvi ostaci se nisu zadržavali na posuđu a sa ovim manjima u sredini se to dešava
dobro mi je prala ranije i sa ovima desno, tzv. AllinOne Max, isto Finish
ta snižena cena je pre ovih poskupljenja bila i niža (oko 1100 din.) pa sam uvek čekao da se pojavi to pakovanje od cca.100 tableta (ima i neko sa 94) da dopunim kućno skladište
s druge strane, možda je i do mašine odn. do stanja u kojem je...
a to me dovodi i do glavnog pitanja..
moja Beko DFN 6833 iz novembra 2015. je pri uključivanju "zaštekala" u, kako mi kažu, izbacivanju vode (konstantno se čuje pumpa) iako unutra na dnu nema vidljive vode i to traje neko neodređeno vreme (dan, dan i po) i onda se opet vrati u upotrebljivo stanje, bar u tih par dana dok je nisu otvorili i ustanovili da u onoj kadici ispod ima vode pa se plovak u njoj podigne i dok ta tečnost tamo ne ispari pumpa nastavlja neprekidno da radi zbog toga
dijagnoza koju sam dobio je da je "otišao sinhroni motor" (pretpostavljam da je to procurio motor koji izbacuje vodu na prskalicama) i da mora da se menja a pošto to izađe četvrt cene nove sad sam u dilemi da li da idem u tu popravku iako je mašina dobro radila do ovog momenta (istina, jesu plastična vratanca za tablete i tečnost za sjaj malo oštećena pa se zatvaraju "na foru", a i zaptivna guma na vratima se delimično odlepila pa, mada ne curi, brine me do kada će da potraje, da pomenem samo vidljive stvari jer za one "pozadi" niti sam stručan niti sam gledao) ili da izaberem novu u toj klasi do 40 - 48k din.
ako mi eventualno date savet da se ne isplati popravka ove stare, nakon malo čitanja poslednjih nekoliko stranica trenutno sam najbliži ovim modelima (namerno ne navodim poslednje slovo u oznaci koje stoji za boju modela - najpre bi smo izabrali belu, ali ako nema takav odgovarajući model može i inox ili srebrna da dođe u obzir):
Beko BDFN 26420/26430
Beko BDFN 28422/28423
ako nekog ne mrzi da mi razjasni, koje su tačno razlike ovih modela u svojoj liniji (jasno mi je da 6 i 8 stoji za broj programa koji mi i nije toliko bitna stavka, ali ne uspevam da na stranicama naših online prodavaca razlučim koja ima aktivno sušenje, koja ima D a koja E energetski razred, a pogotovo koji je kvalitetniji model jer neretko ove sa nižim poslednjim ciframa imaju veću cenu i nejasno je koju još funkciju više imaju osim broja programa, ako takva uopšte i postoji)
naravno, prihvatam i druge predloge u okviru ovih zahteva koji mogu da se sumarizuju u: "da bude barem ista ili bolja od stare za te pare"
< kind regards from H.U.D. DeVLiNK , the infamous HotBlack Desiato >