tebe sam chekao..
pikirao sam taj Fujitsu, poshto pre nekako naginjem malo veccem kvalitetu nego veccem broju opcija ( mislim na Galanz Kudo, mada me i dalje privlachi ta opcija)
a i jedan od zahteva je da ta jedna klima "dobaci" i do drugih prostorija u stanu ( nalaze se naspram mesta gde cce biti, vrata otvorena, a i prostorije nisu prevelike) pa mi prevagu odnosi
airflow ovog Fujitsu-a od max 700m³/h, dok je kod Galanz Kudo-a max do 500m³/h
btw, evo i ovde na site-u uvoznika za Srbiju karakteristika Fujitsu klima, iako je oznaka za ovu 12-icu malo drugachija ( zavisi od opcija i regiona gde se prodaje):
Viacom
pored toga, za drugi stan imam potrebu da dve odvojene prostorije hladim i grejem manjim, tihim jedinicama, inverter tipa, uz dodatne plazma, antibakterijske, jonizujucce filtere, pa mi preporuchite shta bi to bio trenutni
best-buy
prostorije su standardne velichine, ali su u potkrovlju pa je zapremina manja.. izolacija je jako dobra, nema problema ni leti ni zimi
grejanje je do sada izvodjeno jednom TA pecci u drugoj prostoriji, dogrevano klimom, eventualno ponekad uljanim radijatorom u jednoj od tih prostorija ( kako zatreba - jedno je radna soba, a drugo spavacca)
hladjenje se izvodi tom jednom klimom od 12000BTU, model je
LG ES-H1264DA0
a, da.. pre nego shto neko zapeni oko naziva, iz engleskog jezika je izvedena tudjica
inverter i isto se i pishe, a iz francuskog
invertor a pishe se
inverteur - dakle ista stvar

mada, i Francuzi sve vishe koriste anglikanizam
inverter za uredjaj, a
inverteur za elektronski sklop.. globalizacija, tjah...
pozdrav
----
< kind regards from H.U.D. DeVLiNK , the infamous HotBlack Desiato >