Citat:
audi80 1.8i: Cudo da te neki pojedinci nisu ismijali, jer nije Japanac.
Khm, Ti si pre svih sklon favorizovanju nemaca nad ostalim automobilima.

Čak 4 automobila koje sam vozio bili su nemci. Neki dobri, neki lošiji, a neki i odlični. Ipak, gledajući po onima koji voze i ovo i ono, daleko je manji broj onih koji imaju većih problema sa japanskim automobilima u poslednjih 10-15 godina.
Možda će se to promeniti (a možda se već menja), ali najprodavaniji "nemac" je VW (tačnije Golf), koji je neviđeni krš svoje klase. Ovde potpuno treba zaboraviti na Golf I i II, jer je to stara škola, bez mnogo elektronike (mada bi se pre moglo reći "bez elektronike")
Međutim, što pre prihvatiš da je "nemačka superiornost" samo mit, to ćeš bolje proći.
Škoda je u tom pogledu daleko povoljnija kupovina, jer je i daleko jeftinija od "punokrvnih" VW automobila, kakvi su Passat, Golf i Polo, na primer. Znam ja više ljudi koji su zadovoljni svojim VW automobilima, ali zato znam i dobar deo njih koji dožive nervni slom na svakih 10-15 hiljada km. Nasuprot tome, kada su u pitanju japanci, broj zadovoljnih vlasnika je možda i jednak, ali je zato broj tragično nezadovoljnih PROSTO NEPOSTOJEĆ.
Čak i da moja "lična statistika" ne valja, nešto se tu zbiva... Što bismo rekli "gde ima dima..."
...i na sve ovo - činjenica da su Nemci ubedljivo najbezobrazniji po pitanju dodatne opreme. Sve je dodatna oprema. Osnovna oprema je kad dođeš, platiš i dobiješ samo ključeve, za auto mora da se doplati.
Pozdrav