Ne mogu da verujem koliko neznalica ima! Zalažete se za neke lokalitete u svetu, a nemate pojma šta imate u svojoj zemlji (koja je BTW jako mala). Moram ovde da iznesem nekoliko ispravki na pojedine izjave:
1. Nominovano je više "čuda prirode" iz naše zemlje, ja znam za makar 7 (Uvac, Carska bara i sl), a Djavolja Varoš je jedina ušla u ovaj izbor;
2. Čak i da uđe u uži izbor od 21, i to je velika stvar. Zamislite samo promociju Djavolje Varoši, Kuršumlijskog kraja i cele Srbije!
3. Djavolja Varoš se nalazi blizu Kuršumlije, ali i Prolom Banje (440 ležaja) i Lukovske Banje (180 ležaja), proverite na njihovim sajtovima (
www.prolombanja.com i
www.lukovskabanja.com),
4. Samo onaj ko nije bio u Djavoljoj Varoši može da podceni lepotu i specifičnost tog prirodnog spomenika.
Da se razumemo, ne kažem da je Dj. Varoš najveće čudo prirode na svetu, ali čudo sigurno jeste, osim toga naše, što je za mene DOVOLJAN RAZLOG da podržim ovu akciju i glasam sa svih svojih mailova (a posle ću i da otvaram nove). Uostalom, videli ste izbor za 7 novih arhitektonskih čuda, 90% ih je drevno, a pobedili su oni koji su imali najveću podršku, a ne najvredniji.
PREMA TOME, GLASAJMO!