Vidi, nakon godinuipo dana, normalno je da su ljudi odlucili da nabace novi sadrzaj na svoj sajt ...
Bas kao sto na Vekinom sajtu i pise, Swing ima k od 1,4. Sasvim ok za profil tih dimenzija. Mada je tehnicki mogice u ovaj profil ubaciti pakete velikih sirina ( preko 32 mm ), nigde na Vekinom sajtu necete videti takav presek ili njihovu preporuku. Normalno, ima Veka sta da ponudi i na tom polju, vec bilo spomenuto u predhodnom postu.
Kada sa ulaganjem dosta para postizem malo poboljsanje ja kazem - nema smisla. Takodje, nekad zbog tehnickih razloga nesto pada u vodu. Ako imas bocu za gas sa malom, malesnom rupom, sve ostalo na boci nije vazno. Gas ce da duva kroz tu rupicu. Slicno ce i toplota da duva kroz neki zanemareni profil.
Stakla su danas dosta kvalitetnija nego ranije i tesko je naci razlog koriscenja 3 stakla. Za to je potreban siri profil, okov i statika treba da se prilagode tezini 3 stakla, tesko krilo nije prijatno za upotrebu ... Opet, ne mozes staviti 2 low-e stakla. Mozda 2 stakla sa razlicitim filterskim karakteristikama, pa da oni zajedno dadu neku zeljenu karakteristiku. Mozda neka kombinacija vezana za zvuk...
Najzad, daj mi konkretno sadrzaj tog troslojnog stakla pa cu ti ga propustiti kroz program. Znaci koje staklo, debljina, razmaci, folije ... Ugrubo, 3 clear stakla 4 mm sa 12 mm space - k=1,9, sa jednim low-e - 1.3 . Sve to bez gasova.
Ovaj put da peporucim jednog iz velike trojke :
www.guardian.com/
U padu jednog carstva stradaju svi, tako je uvek bilo, tako će biti i sada. Verovatno će posle svega ovoga
biti formirani neki novi blokovi, nova uređenja. A mi? Eh, a mi..