Citat:
Sprečo: Odin D. , kažu da za sve postoji "prvi put", tako i za moju "novotariju" sa ovim navodnicima. Često koristim navodnike za "višestruka značenja", "dvostruka značenja", t.zv. značenja, prenesena značenja, i....(ima toga još). Ko zna, možda prisustvujete "rađanju" "novog stila" izražavanja u jeziku!
Koliko sam "ja" primjetio koristis ih i za "uobicajena" znacenja, a i za "svaka" druga. A posto pored mjesta na kojem ih koristis ne pise i u kom ih "smislu" koristis, onda je "znacenje" tvojih recenicnih sklopova potpuno prepusteno slobodnom "tumacenju" citaca. Zbog toga se te recenice mogu shvatati bilo kako u rasponu od "pisanja kompletne budaletine" pa do "pisanja prosjecno visprenog covjeka". U ljudskoj prirodi je (iz razloga instikata koji su eonima evolutivno ugradjivani na osnovu prakticnih iskustava) da naginje ka tumacenju one prvopomenute nize granice. Pa ako tebi tako odgovara, onda u redu, ali tesko je za ocekivati da ce neko odgovarati na takve komentare, jer ti uvijek kasnije mozes reci "nisam ja tako mislio" ili "zar niste primjetili znake navoda".
Citat:
Sprečo: E, a ono konkretno pitanje, konkretan link, konkretna slika dokumenta - tu bar nema "dvostrukog značenja" (ali ljudi čitaju taj sadržaj i odgovaraju (pišu) o onome što uopšte nisam ni pitao niti "pismeno izgovorio").
Odgovor na to pitanje nije cinjenicne prirode nego lezi u tvojoj prirodi. Kad si se vec potrudio da 10 puta okacis te slike i linkove, mogao si bar jednom da ukucas one brojeve sa tog papira u google i da pronadjes o cemu se radi. Tu bi vidio da se ta prijava odnosi na Bouyancy motor. Da si potrazio sta je to Bouyancy motor vidio bi da to nema veze sa tom g3g3blabla skalamerijom, kako je Stabek slagao kao i da vec poodavno postoji sijaset raznoraznih patentnih prijava na tu temu.
Takodje bi vidio da ni u Stabekovoj verziji nema niceg posebno novog i kao i to da se tim motorom osim njega i prije njega bavila citava plejada raznih budala, kao i da su svi redom duduci za fiziku.
Bouyancy motor nije nikakvo cudo vec obicna skalamerija sa komplikovanom izradom i neinteresantnim stepenom iskoriscenja u odnosu na troskove izrade. Obicna vodenica je visestruko isplativija od njega.
Takodje bi saznao i da prijava patenta nije nikakav mit, te da se manje-vise svaka budalastina koje se niko prije tebe nije sjetio takodje moze prijaviti kao patent, bez obzira kakav praktican znacaj ona imala. Znaci mozes ti prijaviti sada i neku verziju parnog motora napravljenog od kombinacije kazana za rakiju i mjesalice za beton sa stepenom iskoriscenja 0.2%. Prihvatice oni tebi patent bez problema, ali to sto ti ga prihvate ne znaci odmah da si nesto korisno i epohalno napravio.
Da to sto je Stabek napravio necemu valja, ne bi se on morao sekirati oko placanja patenta ili trazenja investitora. U takvim slucajevima oni ti sami dolaze na vrata, a ne ide to onako kako je tebe Stabek svojim nabuloznim pisanjima na svom sajtu ubjedio.
Naravno, ljudima koji nemaju veze sa fizikom je sve to tesko, ako ne i nemoguce objasniti. Normalni ljudi kad uce fiziku oni obracaju paznju i na stvari koje ih uce i o tome sta je nemoguce, a ne samo sta je moguce. Budale uvijek nalaze u tome da ih time neko pokusava prevariti i izigrati i da su ih odmalena varali na casovima fizike u skoli.
Zbog svog nepoznavanja elementarnih fizickih cinjenica i zakona ti "pronalazaci" u svakom svom epohalnom "otkricu" prenevide visestruke nelogicnosti, a slijede ih u tome i horde njihovih obozavatelja, jednakih nepoznavaoca fizike kao i ti "pronalazaci", a cesto i gori od njih.
Kad razuman covjek ukaze na neku nelogicnost, oni ga odmah proglasavaju kamenom spoticanja, neinventivnim, nemastovitim i malodusnim covjekom, i pocnu prozivati primjere usamljenih naucnika koji su uprkos svima uspjeli izgurati nesto svoje, pri tom zaboravljajuci da su ti ljudi bili naucnici koji su se borili protiv budala, a ne budale koje su se borile protiv nacunika, kako je obicno slucaj kod ovakvih "slucajeva" poput Stabeka.
Zajednicka karakteristika svih tih pronalazaka je ogranicenost na upotrebu samo elementarnih fizicko-mehanickih sklopova jer njihovi tvorci, vanredni duduci za fiziku, se u nista drugo i ne mogu razumjeti. Takve skalamerije obiluju polugama, kotrljajucim kuglicama, konopcima i sajlama, tockovima, klatnima, a u nesto komplikovanijim slucajevima ima i poneki zupcanik, pa cak i sa lancem ili remenom. Takvi patentni zahtjevi se uopste i ne pregledavaju od strane za to zaduzenih sluzbenika. Oni su se od toga zastitili time sto na prvoj strani moras u par recenica napisati apstrakt koji objasnjava sta ti pokusavas napraviti. Citanje samo tih par recenica ih spasava pregledanja desetina strancia nabuloznih crteza i propracuna. U izuzetnim slucajevima, ako imaju vremena, takve prijave se koriste za sprdnju na pauzama.
Ti nas prozivas zbog "nelogicne" kombinacije nase mladosti i neinventivnosti i malodusnosti, tj. nespremnosti da povjerujemo u velike ideje. Pa, 50 godina su na ovim prostorima vladali sanjari poput tebe i lazljivci i lopovi poput Stabeka, pa smo sad tu gdje smo. Izvoli ti, imas na Stabekovom sajtu informacije kako ga kontaktirati pa ulozi svoju ustedjevinu i imovinu u njegove vizije, kad mu vec unapred vjerujes, kako si sam rekao, a mi imamo i prizemnije stvari na koje cemo spiskati svoj novac koji smo zaradili troseci tu nasu mladost. Pokazi ti na svom primjeru kako se to radi, pa cemo te i mi slijediti.