hteo bih da "ogulim" neke zice od izolacije (uglavnom manjeg promera, licnaste),u potpunosti,ne samo krajicke, pa me zanima da li postoji alat/tehnika za to
Horvat: hteo bih da "ogulim" neke zice od izolacije (uglavnom manjeg promera, licnaste),u potpunosti,ne samo krajicke, pa me zanima da li postoji alat/tehnika za to
nije nista kradeno,imam neke "elektronicke" kablove (iz raznih uredjaja) koji mi ne trebaju,pa bih da skinem izolaciju i prodam bakar (a izolaciju dam na reciklazu)
@karabaja, ne znam tacno,zasto?
da napomenem, duzine kablica su od nekih 10ak cm do nekih pola metra
Pa vrlo tesko ako imas veliku kolicinu, a ne mislis da koristis neku vrstu rastvora ili termicku obradu. Evo ovde imas nekoliko vrsta blankera pa vidi koji ti odgovara:
e genije :S, pa u prvoj poruci sam velikim slovima rekao da tako nesto NE DOLAZI U OBZIR!
mislim geez...
@gilopile, ma znam i ja koja klesta i ostale pi..p postoje, al mene zanima da li neko prakticno zna sta bi resilo ovaj problem
mogao bih, u teoriji, s onim "automatskim" blanker klestima da skinem, malo cviknem, pa svucem izolaciju,pa jos malo...al nemam 2 zicke pa da ne smara :S
Postoji specijalni nozic ne znam kako se zove, obuhvatis kabl s njim i jednom rukom vuces kabl i on napravi prorez po duzini kabla...to je vrlo lako i brzo...
@toplim,video sam takve nozice (ima i na jednom linku),ali nisam jos uzivo video kako to radi, to mi deluje samo za deblje (koaxijalne?) kablove, ove tanke bas i ne
Zato sam i pitao da li je u pitanju reciklaza ili ti bas trebaju gole zice iz nekog drugog razloga.
Postojece reciklazne masine melju kablove i posle vazduhom ili vodom separisu izolaciju od metala. Moze se relativno jeftino napraviti ako je kolicina isplativa...