Citat:
zoran.mika: Kao što sam rekao, neka digne ambijentalnu temperaturu na jedno 26.C i peć da počne da radi u work 5.
@zoran.mika
Hvala

Izvini bas sam dosadna
neverovatno je da pec radi skoro 3 sata i da ne postigne temperaturu kotla vecu od 41 C
ona pocne da radi u WORK 5 pa predje u modulat i do kraja radi u modulatu
cudno je da posle 3 sata rada i koliko god da je radila u modulatu temperatura kotla bude samo 41 C
kod mene kad predje u modulat temperatura raste doduse sporije nego dok ne ukljuci modulat ali ipak raste a kod njega najednom ne raste postigne tih 41-43 max i to je to bez obzira koliko dugo radila
koliko sam ovde citala svi se zale na to da temperatura stalno raste i da ne postuje zadatu a kod njega sada ispade ne raste
zamolila sam ga da mi popise desavanja i koliko sta traje da bi znala tacnije ... i da poveca ambijentalnu pa da mi javi sta se desava
DOPUNA :
temp kotla je 60 C to sam mu savetovala da spusti na 55 C
sobnu je stavio na 25
pumpa je bila na 40 C podigao je na 45
kapiram da pec juri zadate parametre i kotla i sobne pa koju prvo stigne
kada je kotla bila 60 C pec je prvo dostizala sobnu jer je sobna bila zadata 22 C i bila preniska i ukljucivao je za oko 20 minuta od pocetka rada odmah modulaciju pumpa je bila na 40 C pa je pumpu iskljucivao a za svako ciscenje spustao temperaturu i zato s ekotla vrtela oko 41-43 i ni makac i ratko ukljuci pumpu i nema vremena da procirkulise ...
sad je ovo izmenjao pa videcemo
DOPUNA 2 :
N-9-06-34 EXCUD PRESSURE Isključivanje sigurnosnog manometra je kod njega na OFF
a kod svih vas koji imate 18 kw je na ON cak i kod mene je na ON
da nije greskom ovo ostavljeno na OFF ?
DOPUNA 3 :
Pomoglo je to sto je podigao temperaturu na kojoj se pali pumpa sa 40 na 45 C
Ambijentalnu je kako je @zoran.mika savetovao takodje podigao sa 22 na 25 C
Temperaturu kotla je spustio sa 60 na 53 C
dobio je temperaturu vode preko 50
Problem pre ovih izmena je bio sto je pec prebrzo ulazila u modulaciju vec na 41 - 43 C a i cesto vozala temperaturu gore dole da se pumpa cas ukljuci cas iskljuci i nije stigla da promesa vodu u sistemu nikako a brzo postizala ambijentalnu i gasila se ... spoljasnje temperature a vec generalno zagrejana kuca su takodje uticali da pec ne postize temp i da kratko radi
Sada je i on u toku sta sve moze da uskladjuje ... eto koristio je 3 sezone bez ikakvih menjanja ... radila je onako kako je serviser pustio *njegove parametre sam ranije postavila) ... imao malu potrosnju ... a sada su tek spoljasnje temperature a vec generalno zagrejana kuca ocigledno uticali da tek sada drugacije radi i da pec zahteva menjanje parametara
[Ovu poruku je menjao daxxii dana 17.02.2018. u 22:03 GMT+1]
MBS Thermo Pellet 12kw (za etazno) pustena u rad Oktobar 2017
EQUISIT GSP -9012A (masina za sudove)
MBS THERMO PELLET 12kw - izvestaj nakon generalnog ciscenja
https://www.elitemadzone.org/t456643-228#3811866
Parametri MBS Thermo Pellet za etažno :
https://docs.google.com/spread...i-FyrbFdjJuPRY71-vp0vPG4o/edit
https://www.elitemadzone.org/t456643-251#3824600