Da ne otvaram novu temu posto imam slican problem koji cu prvo obrazloziti jednim uvodom u celu pricu.
Pre desetak godina kada sam kupio stan u zgradi koja je prikljucena na Beogas nisam pristao da koristim njihove usluge, jer su
zeleli da mi instalacije za gas postave u spavacu sobu, tako da su se svi u zgradi grejali na gas, a ja sam odabrao da idem na
varijantu elektricne energije. Sve je bilo ok do 2009. godine kada dobijam pismo od Beogasa da su uveli novi informacioni sistem,
i od narednog meseca su krenuli da mi salju racune za gas (nekih 400-500 dinara za odrzavanje + 0 dinara potrosenog gasa).
Ja sam tu napravio veliku gresku sto odmah nisam reagovao i otisao u njihovu kancelariju da im prijavim gresku, vec sam ignorisao te
racune sve do pocetka 2012. godine kada sam od njih dobio opomenu pred tuzbu. Tako sam u martu/aprilu 2012. godine otisao
kod njih da ih pitam o cemu se radi. Radnica je proverila i konstatovala da stvarno nikad nisam potrosio ni dinar njihovog gasa, ali
da ove racune neko mora da plati. Ja sam rekao da nemam nameru to da platim i da me tuze (smatrajuci da cak i ako dobiju sudski spor
manje ce da me kosta da platim poslednjih 12 meseci tih fantomskih racuna + sudske troskove, nego da im platim 11000 dinara "duga").
U petak mi prilazi sef u firmi i kaze da je dobio nalog od sudskog izvrsitelja da mi od sledece plate skine oko 30 000 dinara (11 500 dinara duga,
2000 dinara kamate + 16 000 dinara troskova izvrsitelja). Mene niko nije obavestio o bilo kakvom sudskom postupku. Ne kapiram kako mogu
direktno da kontaktiraju firmu bez mog znanja. Sta bi se desilo da me sef uopste nije ni obavestio o ovome? Zar ne bi trebalo da imam neko
pravo na prigovor?
Moje pitanje glasi: sta konkretno da ucinim? Kako da sastavim prigovor? U presudi koju su poslali firmi u kojoj radim (a koju cu okaciti ispod) pise
da su postupak zapoceli 1.3.2013. godine. Meni racuni za Beogas ne stizu vise od aprila 2012. godine. Dakle ako dobro razumem situaciju svi osim
jednog ili dva poslednja racuna koji su mi poslali su zastareli (proslo vise od 12 meseci do trenutka tuzbe). Nisam siguran kako sastaviti prigovor u
situaciji kada mozda i mogu da potrazuju tih 1-2 racuna, ali ne kompletan dug? Takodje, ne znam kako da dokazem da sam racune od Beogasa
dobijao samo do aprila 2012. godine. Da li to mogu da dobijem ako odem u Beogas? (Nisu valjda ludi da mi to daju :D).
Imam napismeno njihovu opomenu pred tuzbu iz novembra 2012. godine gde izmedju ostalog pise i sledece:
"Uvidom u nase poslovne knjige utvrdili smo da na vase ime sa proknjizenim stanjem na dan 20.11.2012. godine imate dospele, a neizmirene obaveze
u visini od 11 500 dinara po osnovu izdatih Racuna za potrosnju prirodnog gasa, bez dela za reprogram i bez uracunatih zateznih kamata od 01.05.2012. godine".
Da li ovo mogu da iskoristim kao dokaz da se potrazivanja odnose na racune pre 1.5.2012. godine i da samo martovski i aprilski racun nije zastarelo potrazivanje?
Evo i dokumenta koji je stigao na adresu firme (slikao sam iz tri dela pa spojio u photoshopu, zato malo cudno izgleda, sorry za nesto losiji kvalitet):

Q: Are there really any systems where
void main() doesn't work?
A: It has been reported that programs using void main() can crash.
Q: The book I've been using, _C Programing for the Compleat Idiot_,
always uses void main().
A: Perhaps its author counts himself among the target audience.