Ajmo polako,osisao sam se na keca i sada sam manje nervozan,ok. :).
Nisam hteo izazvati ovakve komentare.Meni promena govornog podrucja ka recimo nemacke ili francuske u nekoliko sati stvara takav fetis da mi je
besmisleno da jurim u bg sa bmw ka nekom splavu i usput ubijem nevinu devojku.
Citat:
Vidi, sitna razlika je sto meni ta putovanja u Vegas i Japan placa firma zbog posla, znas kad bih ja isao na Sushi u Japan ili na Porterhouse kod Gordona Ramsay-a iz svog dzepa? Mozda jednom u 5-10 godina ako i toliko. A prilicno sam siguran da su mi prihodi nekoliko puta veci i od prosecnih DE prihoda a kamo li od SFRJ ere.
Ti stvarno ne razumes neke stvari a prva je da nisi ziveo u tom vremenu( jesi ali ne svestan okoline) i ne mozes putem gugla izvlaciti zakljucak za bilo koju temu o tome
kao i za bilo koju temu o zivotu tamo gde ne zivis.Primer.Ja indirektno znam da je gradonacelnik stutgarda pre nekoliko godina isao bajsom na posao i sada cu ti
pisati o tome kao da je i dobar prijatelj sa vlasnikom mercedesovog salona gde ti STVARNO mogu srediti popust ODAVLE.Meni je takva diskusija degute,Koja svrha.
Pomenuo sam kafu i Dubrovnik kao priliku da na svoj nacin iskazem paznju.Evo ako hocete da shvatite smer sta hocu da kazem apropo kafe.Kupovao sam karte
za 5-6 bioskopa i dao da odabere koji cemo film gledati ostale karde podelio ili bacio.Manir,to sam hteo da prikazem da se u tom vremenu moglo pored kuknjave kako je
sve bilo trulo.Ne isplativost,ne materijalno samo znak paznje.Zovu nas sledece nedelje prijatelji u velnes centar terme olimia u sloveniji.Sada su reci kao TI ZA SUSI
gore,koji cu q**.Bezveze.Pa po burme sam isao avionom,ono sto sam te pitao kako se islo do minhena a presedalo se u zagrebu sto za mene koji ne volim bas avione je
bilo 4x u danu uzleti i sleti.
dalibor
Citat:
Ne, smesno je da neko tvrdi da je odlazak avionom na kafu bilo nesto normalno i uobicajeno u SFRJ.
Objasnio sam iznad,koje crno uobicajeno.
Danas mladi o tome mogu da sanjaju,tu sam hteo da napravim paralelu.Meni licno je zao sto ne mogu da radom dodju do neke druge egzibicije kako je ovde shvaceno.
Da zavrsim,procitali ste deo oko dozvola.Ja sam tehniku surovo uvozio,Sceka je imao visi nivo ja za to nisam bio zainteresovan.Nismo bili ni ja ni on neprijatelji
nego smo koristili mogucnost koju je drzava dopustila a mi smo kao sto advokati izvrnu nesto sve posteno platili na carini ( drzavi ).
Na invalidku foru i danas se registruju automobili,znaci ko moze ne treba iz nekog morala da to i ne iskoristi.
Da zavrsim sa Avionom do Nemacke.Pored prijavljenih 2500 dem,u steku za svaki slucaj sam imao jos 1500.Uveli su me u policijsku kucicu i ispitivali gde idem,
kod koga i koliko para nosim.Kada sam pokazao 2500 samo su se pogledali i autobus koji sam imao propustio i sacekao sledeci.
Ne treba meni da verujete,ali pitajte nekog ko je putovao u soping u nemacku koliko je para nosio u soping,pitajte.Pa ja sam samo za ploce u wom-u
trosio 500 po turi.
Znaci nista napuvano ni potcenjivacki nisam mislio za nikog time sto sam pomenuo Dubrovnik.
Ja licno ne bi menjao godiste nizasta na svetu,a te godine mladosti,te 80 sam bas upamtio srecno.
"Narod koji ne poštuje žrtve svojih predaka osuđen je na ponovno stradanje"