cozmo_im Ivan Miladinovic Direktor svemira i galaktickih postrojenja Zemun
 Član broj: 31495 Poruke: 5566 *.dynamic.sbb.rs.
|
Nisi vozio CH-R pa ne mozes ni da sudis. Ekstremno tih automobil, jer u gradu dosta ides u EV modu, pri tome, benzinac po gradu se upali na jako jako niskim obrtajima, te i nema zvuka (osim ako neces da se trkas). U gradskoj voznji je oko 3 puta tisi od bilo kog bezninca ili dizela, bilo koje marke i klase. Benzinac ne znam kakav je, ovaj turbo, moguce da je bucan, nisam probao. Hibrid je ultra izolovan i kao kapsula kad se vozis magistralom ili gradom. Na autoputu je iapk bucan kao i svaki drugi konkurent, na 130kmh (kad gledamo crossover segment). Ama bas nikakve razlike nema od Qashqaia, Tucsona i slicnih. Sa prostorom je odlican unutra, cetvoroclana porodica se vozi sa obiljem prostora. Ono sto je lose je preglednost zbog dizajna samog auta, to je jedna od mana - preglednost pozadi. Napred je sve ok. I jedna od mana koju bih isto naveo je manji radijus podesavanja volana napred nazad i gore dole. To mi se ne svidja. Kod prostora, pozadi nije za osobe vece od 190cm, ako sede onako uspravno. Mada, i ostala konkurencija je takva.
Ovaj auto ima odlicnu namenu da bude idealni gradski automobil koji briljira na magistrali takodje (zbog malo buke i veoma niske potrosnje, ispod 4L, a pogon ne cujes uopste), a bez problema mozes obaviti bilo kakav dalji put sa njim u cugu. Taj hibridni sistem ima izrazenu buku od benzinca preko 130 i pri ubrzanju, medjutim sada ce staviti 2.0 HSD koji ima 180KS i na autoputu se ne cuje na 130 plus potrosnja bude ispod 6L na toj brzini. Corolla sa tim novim hibridom ide 3,6 L po gradu normalne voznje, dakle bez stednje. Prosek na autoputu je do maksimalno 6,5L ako vozis preko svih ogranicenja. Prosek naprimer sa tom Corollom starim putem BGD-NS je bio neverovatnih 3,4L. Vuce fantasticno, odlicna medjuubrzanja, 180 konja uz pomoc elektro motora izvrsno vuce u kojem god zelis rezimu. Neverovatan napredak u odnosu na 1.8 Hibrid. Ali nebo i zemlja. 180 konja i potrosnja ispod 4L je izvrstan rezultat. Na autoputu je trosio, po ovom vetru, ravno 5,0 L na 120kmh, a ukupan prosek voznje autoputem je bio 5,2 L sto je fantasticno za tu snagu i 2.0 benzin (5,2 je striktno na 100km autoputa, po ogranicenju uz ubrzavanja do 150 ili 160km). Kombinovano moze bez problema ispod 5L, po BGD trosi 3,6 do 3,8L. Ja bih voleo da vidim automobil od 180KS koji trosi ispod 4L striktno gradske voznje. Kako bih ti uporedio snagu - pa recimo DRASTICNO bolje ide od Karoqa 1.5 TSI 150KS DSG. Doduse Corolla je auto, Karoq crossover, ali da steknes utisak. I mnogo manje trosi u svakom rezimu. Karoq nije mogao ispod 6,7 prosecno na autoputu, grad je skakao od 7,5 do 9,2 L. Taj 1.5 TSI me bas razocarao koliko je slab. 1.3 TCE mnogo britkije ide, i tisi je. Pri tom ima i onaj kangarooing problem... budi bog s nama. Na autoputu jako bled motor.
|