Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"Niske cene visok kvalitet"

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: "Niske cene visok kvalitet"

Strane: << < .. 42 43 44 45 46 47 48

[ Pregleda: 70776 | Odgovora: 951 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"15.07.2024. u 14:01 - pre 7 meseci
Ne pijem sokove. Jbg. Samo pivo.
I rakiju, naravno, ali rakija ne spada u osvežavejuće napitke.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

scoolptor

Član broj: 305514

+601 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 10:28 - pre 41 dana i 17h
Vreme je da uzvratimo, kao sto su uradili braca Hrvati.
https://x.com/UBKEFEKTIVA/status/1884493500408090779
bordzija i ja bojkotujemo, a Vi?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 10:53 - pre 41 dana i 17h
Bojkot "petkom" je žešća glupost, jer sve šta ne kupim u petak, kupiću u subotu.
Nedeljna/mesečna potrošnja porodice je onakva kakva je. Neće biti ni manja ni veća zbog "bojkota u petak" a time i zarada pojedine trgovine ostaje na istom nivou.

Ali, ovakav vid građanske borbe je sasvim druga priča:

I u ovome bih rado učestvovao. Na nagovor ratnog druga bordžije, prvi na listi svakako može biti Lidl.
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1243 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 10:53 - pre 41 dana i 17h
Hoću - Neću, i ja bojkotujem

jer su me "ubili" sa Ogromno-Visokim MARŽAMA ! .... pa sam sada bez para.

Za Novu God. su spustili 20-50% -----TO znaći da su nas EEEHHHHBBBAAAALI Cele Godine !!!

Strašno !!!
Zaradili SU OGROMNO - Puno para sa malo rada /preprodaje.

Tako da NEMAM Razloga da idem u neki od Maxi, Roda, Idea, Lidl, Gomex,

sad neka sami pojedu SVE To !

Jabuke skuplje od Banana !

Odgovor na temu

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+2296 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 14:30 - pre 41 dana i 13h
Svuda u Evropi je domaće voće skuplje od uvoznog, to je tako već par decenija.

Odgovor na temu

eeestablishment
srbija

Član broj: 268550

Jabber: eeestablishment

+482 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 19:35 - pre 41 dana i 8h
Koliko bi tek koštale domaće banane ?

Buraz , ajmo u kafanu
Čekaj Buraz da pitam ženu
Posle 5 min . . .
Ma ko joj jebe mater IDI TI !

Odgovor na temu

baresi
Maribor

Član broj: 66006
*.ipv4.telemach.net.

+264 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"29.01.2025. u 21:20 - pre 41 dana i 7h
Citat:
Darko Nedeljković:
Svuda u Evropi je domaće voće skuplje od uvoznog, to je tako već par decenija.

Mogu pouzdano iz prve ruke reći da u Evropi domaće više ne postoji. Oni zemljoradnici što proizvode za prodaju, rade isto što i veliki plantažeri u Poljskoj, Nizozemskoj ili Ukrajini. Po čemu je onda domaće da mora biti skuplje. Mora biti jeftinije zbog manjih troškova prevoza. To je fama da je domaća svinjetina kvalitetnija ako dolazi sa farme koja goji 200 ili 300 svinja koje su zatvorene u kavezu i jedino što rade je da jedu. Tako je sa svime ostalog. Mali zemljoradnik koji proizvodi hranu za sebe, višak ne može prodati jer ga ubije najam štanda na tržnici. Nadam se da je kod vas još drugačije, ali ako je, uskoro više neće biti na žalost.
lp
baresi

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"30.01.2025. u 07:47 - pre 40 dana i 20h
Po društveni mrežama ide već najava bojkota Maksija od 1.feb

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
87.116.166.*

+1514 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"06.02.2025. u 23:12 - pre 33 dana i 5h
Po meni je bojkot lidla broj 1. Zašto pa zato što moraš da pališ auto a kada stigneš tamo proizvoda na akciji nema (trgovci posakrivali) a ostalo je skuplje nego u maxiju i idei koje su mi preko puta ulice.

Dakle veliki problem su supermarketi koji to nisu. Zašto kažem nisu pa zato što NEMAJU veliku ponudu! Obratite pažnju, nemaju 200 vrsta sireva kao svuda u svetu nego 10 vrsta koje su nagurane da izgleda puno. Po meni su supermarketi u beogradu na nivou seoskih prodavnica.

To možete da shvatite što iste stvari imaju na 10 lokacija u istoj prodavnici. Recimo lidl u srbiji uopšte ne nudi ni 50% asortimans koji ima.

Lidl srbija ima duplo više cene nego u svojim prodavnicama širom EU.

Zato je moj glas apsolutno za BOJKOT LIDLA!

Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

vjova
Jabuka

Član broj: 62349
82.117.206.*

+8 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"07.02.2025. u 08:03 - pre 32 dana i 20h

Kruži novi poziv na bojkot svih velikih lanaca od ponedeljka do petka sledeće nedelje:

Bojkot

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+764 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"09.02.2025. u 16:35 - pre 30 dana i 11h
U Lidlu sam pre nekoliko sedmica nahvatao Lavaza Crema e Gusto 250g za 599 dinara, ona "plava" Lavaza bila 399 dinara. Kupio 2-3 pakovanja. Svratim tih dana u Maxi, cena i dalje tipa 1.099 dinara ili čak više.
Pogledam sad na ePonuda, izbacili samo kod naručikafu, 650 dinara.

To je jedan primer. Drugi primer koji pamtim po igri "akcija", tj. akcijskih cena, su one Rio Mare salate sa tunjevinom, cena je redovno oko 600 dinara, ali povremeno bude "akcija" sa cenom od 300 dinara.

Međutim, ništa ne treba da nas čudi, to se odavno dešava sa odećom i obućom, gde nova kolekcija za neku sezonu ima takve cene da tu svi zarađuju nekoliko stotina procenata u odnosu na realnu cenu, sve to se kao opravdava troškovima marketinga i sl., ali se na kraju po profitima tih kompanija vidi da su te cene ipak naduvane. Na kraju sezone, da bi se police oslobodile i da se ta roba skloni, jer više neće biti u trendu, rasprodaje se po relativno smešnim cenama, koje su u stvari daleko bliskije onim realnim.

Dok se neka zimska jakna ili komad zimske obuće proizvodio npr. u Kanadi, zbog visokih plata i generalno standarda, poreza, zdravstvene zaštite i svega ostalog, imalo je smisla da košta 200 ili 300 dolara. Sada, kada se proizvodi u Vijetnamu ili negde gde je radna snaga još jeftinija, te cene su prenaduvane i samo omogućuju vrhu kompanije i deničarima ogromne plate i bonuse, a lokalna ekonomija trpi zbog uvoza svega od igle do lokomotive.

Na žalost, polako se isto dešava i sa hranom, a razlog je to što su većinu prehrambene industrije pokupovale velike globalne kompanije, investicioni fondovi, itd.
Vidite šta se kod nas dešava sa cenom MLEKA, a počelo je ulaskom investicionog fonda u IMLEK, koji je na kraju pogasio većinu pogona u Srbiji.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.178.*

+1514 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"09.02.2025. u 21:51 - pre 30 dana i 6h
Gluposti, u evropskoj uniji je hrana DUPLO jeftinija nego u srbiji. To u lidlu vidiš vrlo jednostavno jer imaju prodavnice širom EU. U srbiji je čist lopovluk u pitanju a pošto država ne radi svoj posao - mora da se smene ionako imaju bogatu kriminalnu istoriju. Država ogrezla u kriminalu i zločinu prema SVOM narodu.

U španiji 800 grama tost hleba 70 centi.

I za krpe isto, sednem na avion via rim pjaca ditalia duks 7-8 evra, farmerke 5-10, košulje 10 itd. E sad za cipele ručni rad starih majstora mora malo da se hoda budu 40-50 evra na rasprodaji. Kupim ih i sedim i gledam danima.

A ovo kod nas to se prodaje samo kineski krš. Uđem u onaj deniro (u zgradi mi je) cipels ko od betona teška.

Ugl ja u hrvatskoj mali servis u ovlašćenom hyundai servisu platim 60 evra. Pa vi vidite koliki je LOPOVLUK U SRBIJI.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

+764 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"10.02.2025. u 14:12 - pre 29 dana i 14h
Sad se setih, kod mene u piljarnici je od pojavlijvanja ona "plava" Aqua Viva tipa 115 ili 116 dinara, u Maksiju je 124.
Počelo ozbiljno da mi smeta natrpavanje hranom, pa izbegavam i omiljenu punjenu piletinu iz brze hrane koja mi je usput do posla, počeo opet da svraćam u piljarnicu, Balans 0.25 i rol viršla ili neko drugo upakovano pecivo jedne lokalne pekare 190 dinara, tako da mogu i svih 7 dana da izebnem Lidl i ostale. Konkretno u Lidl nisam svratio od 30. januara, to veče mi preseo pileći file koji inače redovno spremam sa povrćem, verovatno prevelika količina uz kombinaciju sa virusima koji cirkulišu i još nečim, ali takvog nadimanja sa bolovima i povraćanjem sam imao TRI puta od 27. jaunara do 4. februara. Bio sam na slavljivma gde se obilno jelo, čak bih popio bar litar do dva kisele uz klopu, i nisam imao nikakvih problema, tako da nije samo do obilne hrane, biće da ima tu još nečega vezanog za "kvlaitet", odnosno to iznošenje iz komere u prodajne rashladne vitrine/frižidere, pa vraćanje, pa se vrati proizvođaču koji to prepere i "osveži", i tako dok posle 2-3 kruga ne zaključe da to ipak mora u paštetu!

Ukratko, čak i ako kupujete redovno u supermarketu, preskočite svaku drugu kupovinu, kupite najosnovnije u lokalnoj piljarnici, pa pogledajte na kraju u novčanik.
Da ne pričamo da se u tim supermarketima često kupi i još nešto, zatrebaće, a u stvari je bačen novac.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.166.*

+1514 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"10.02.2025. u 22:44 - pre 29 dana i 5h
Pre par meseci sam na zelenjaku kupio paradajz 100 din kilo dok je u lidlu plastikaner bio 400. Samo 4 puta skuplje.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

+764 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"11.02.2025. u 12:10 - pre 28 dana i 16h
Posebno je skup "čeri" paradajz, jeste pogodniji za neke vrste salate, ali cena tipa 160-250 dinara za ono malo pakovanje.

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401

Jabber: dusanboss

+617 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"11.02.2025. u 13:57 - pre 28 dana i 14h
Citat:
mjanjic:

To je jedan primer. Drugi primer koji pamtim po igri "akcija", tj. akcijskih cena, su one Rio Mare salate sa tunjevinom, cena je redovno oko 600 dinara, ali povremeno bude "akcija" sa cenom od 300 dinara.

Ne verujem da postoje ljudi koji ili toliko imaju para ili su totalno naivni da bi kupili ovaj proizvod za 600 din!
Prvo cena same tunjevine RioMare je toliko naduvana, a pri tom za te duplo veće pare nudi lepo pakovanje i dobre reklame dok je kvalitet ubeđen sam isti kao bilo koja osrednja konzerva tune u komadu. Ako ima onih koji su ubeđeni da ja RioMare mnogo bolji neka naprave test i proba zatvorenih očiju da napravi razliku.

Drugo te salate su opet prevara ne bitno od kog proizvođača dolaze. Za mnogo manje novca sami možete napraviti ubeđen sam bolju salatu od te koju kupite. Konzerave normalne tune u komadu, konzerva pasulja, kukuruz najbolje frikomov. Sa konzervom je brže ali u konzerve uglavnom ne stavljaju pravi šećerac. Grašak, paprika, luka, masline ... ili šta već želite. Začini se, izmeša i dobija mnogo veća količina po meni bolje salate. Da ne pominjem da su ove gotove jako oskudne sa tunjevinom.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1825 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"11.02.2025. u 16:43 - pre 28 dana i 11h
Rio Mare , Barilla itd. to je Nevidjena Pljacka u Srbiji !!

Juce kada je bila prica pogledam Metro Katalog Italija . Moze svako da ga pogleda !

https://volantino.metro.it/offerte-per-te-f04-2025-area-1/page/1

Rio Mare 2 KG konzerva u maslinovom Ulju 28 Eur tj 3.280 dinara !

Srbija Maxi Jedna konzervica 160 grama 780 Dinara ??!! Znaci za 4 u Italiji 2 Kilograma ??

Barilla 0.62 Eur u Italiji !!

Srbija 260 dinara tj 2.2 Eura ! Niti postoje carine sa EU niti bilo sta posebno ne za morsku ribu, jer Srbija nema more pa nije konkurent .

Testenina pljacka takodje !!

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"12.02.2025. u 08:09 - pre 27 dana i 20h
Ljudi, ne bi trebalo praviti problem i pitanje oko cena "Rio Mare" tunjevine, "Monini" maslinovog ulja, "Barila" testenine i ("kravo debela") Milka sa Oreo od 300 grama.

Realno 99% stanovnika fućka na te artikle i te cene. Ma neka je i 100€ konzerva Rio Mare. Wtf, šta me se tiče?

Mnogo, mnogo su bitnije cene domaćih osnovnih životnih artikala: mleko, jogurt, kiselo-mlečni proizvodi, sir, hleb, meso, mesne prerađevine, ulje, brašno, šećer, voće, povrće i slično.
Povećanje cene ovih artikla od 10% ima mnogo veći uticaj nego povećanje cene Rio Mare u maslinovom ulju za 200%

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

+764 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"12.02.2025. u 13:51 - pre 27 dana i 14h
Tako je sa cenama 99% artikala, ove smo neki od nas samo naveli jer bodu oči, a tih artikala uglavnom nema u piljarnicama da bismo uporedili koliko bi niža mogla biti ta cena.

Znam da u konzervi retko šta da je vrhunskog kvaliteta ili isplativo, ali sam u nekim periodima kupovao te salate kao varijantu da sebi ograničim veličinu obroka, i sasvim je OK, čak i one salate sa tunjevinom u većem pakovanju kao te Rio Mare, a cena 300 din., par puta slučajno video na akciji po 150 ili je bilo par puta 2 za 300 - ali, opet kupio tipa 2 pakovanja, jer ne konzumiram to redovno.

Za mleko negde je neko postavio sliku da je ispod 100 dinara litar, i to dugostrajno, kao neka akcija :)))

O onim "zdravim" hlebovima da ne pričamo, u zadnjih nekoliko godina cene su sa oko 100 dinara otišle na oko 200 dinara za pakovanje, a kvalitet je opao drastično - znam, jer sam ih redovno kupovao rotirajući nekoliko vrsta, i zadnjih par godina od tog hleba nema nikakvih vlakana, bukvalno se sve istopi u crevima, što će reći da je sve od belog brašna, obojeno i sa dodatim aromama.
Možda postoji nešto kvalitetno u nekim specijalizovanim pekarama, ali ovo što se prodaje po suprmarketima što oni prave sami ili kupuju od ovih većih proizvođača hleba i peciva je kvalitet bukvalno nula u poređenju sa cenama!

Ja bih za hleb radije platio 200 dinara nekoj babi koja to pravi od domaćeg brašna i peče u šporetu na drva, ali je u Srbiji problem "biznis model" kako naći takvu babu i kako da taj hleb dođe od nje do kupca.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.166.*

+1514 Profil

icon Re: "Niske cene visok kvalitet"12.02.2025. u 15:37 - pre 27 dana i 12h
Peci sam hleb u rerni a ako ti je toliko do dima, pored u staniol stavi malo piljevine drveta da zamiriše.

Treba ti pola kile brašna (25 din) i jedan kvasac 10gr.

Ne kupujte hleb u kesi jer je prskan konzervansima i ima aditive.

Ugl ja u španiji kupovao tost hleb 800 grama 80 dinara. Baget tri komada za 130 din. Kod nas je 80-90 din komad.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: "Niske cene visok kvalitet"

Strane: << < .. 42 43 44 45 46 47 48

[ Pregleda: 70776 | Odgovora: 951 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.