Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lažu vremensku prognozu non stop

elitemadzone.org :: MadZone :: Lažu vremensku prognozu non stop

Strane: << < .. 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[ Pregleda: 14479 | Odgovora: 250 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bordzija

Član broj: 137771
*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop27.08.2024. u 16:39 - pre 3 meseca
Jedino kaplju klima uređaji sa fasada možda to doživljavaju kao kišu ovi iz rhmz? 🤣

Naravno da nema nikakve kiše i da cela srbija gori besne požari.
Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649

+4792 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop27.08.2024. u 17:23 - pre 3 meseca
Citat:
ademare: Izgleda da kisa voli ravnicu ;)

U Novom Sadu nije bilo kise.. Ni ne secam se vise. Dva meseca, rekao bih.

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop27.08.2024. u 17:43 - pre 3 meseca
Tako je bilo pre par godina kao kiša će svaki dan, temp 39° pa suseljaci na kraju izašli i blokirali puteve :)

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop28.08.2024. u 06:34 - pre 3 meseca
Gde? U Kroaciji? Pevali "dodole"?
I jel' pala kiša nakon blokade puteva?
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop28.08.2024. u 09:16 - pre 3 meseca
Pale pare od države.

Zahvaljujući neprekidnim kišama koje najavljuju javs i rhmz trenutno gori oko 200 požara širom srbije:

https://nova.rs/vesti/hronika/...mo-i-moze-da-nas-kosta-zivota/

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop29.08.2024. u 20:31 - pre 3 meseca
Jel neko primetio koncept vremenske prognoze u srbiji? Svaki dan prognoziraju +35 i jake pljuskove i nevremena :)

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop30.08.2024. u 06:29 - pre 3 meseca
Citat:
bordzija:Jel neko primetio koncept vremenske prognoze u srbiji? Svaki dan prognoziraju +35 i jake pljuskove i nevremena :)
Il' si lud, il' si glup, il' ne kapiraš piktograme na vremenskoj prognozi, ili previše gledaš Kroacija vremenske izveštaje.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop01.09.2024. u 05:53 - pre 3 meseca
Vidite samo ovu ravnu liniju dnevne temperature mora da im je dresirani majmun u hmz crkao ili pobegao 🤣

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 10:38 - pre 3 meseca
RHMZ izbacio novu lažnu prognozu za septembar

RHMZ izbacio veliku prognozu za septembar i tačno znamo kad se pozdravljamo s letom (brže nego što smo se nadali)

Obećavaju kišu! 🤣

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1797 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 12:50 - pre 3 meseca
U pravu si. Ja nisam ni gledao skoro, tu dugorocnu, jer je prosla izasla pre 10 Dana ! I trebala je da vredi naravno 30 dana ! A oni vec sada revidiraju ?

Ovih 5 dana na pocetku Prepisu od 5-dnevne koja je priblizna u smislu ako je i Pogresna , bice Tacna "jer mi prognoziramo, mi merimo, pa cemo da nastelujemo koliko treba " !

U prosloj onoj od pre 10 dana tek oko 20-tog je trebala temperatura da padne na oko 30-29 stepeni , sada vec imamo i 26-27 ? Nocu ledenih 13 ?

Fantazijska prognoza. Ali ako su konzumenti(stado) zadovoljni Laznom prognozom sto im kvariti srecu na 36 stepeni u hladovini u Beloj drvenoj kucici ?

Sad da bude postena anketa, 99 % Idiota ce da izjavi da se sve posteno meri ?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 13:46 - pre 3 meseca
Citat:
ademare: ... jer je prosla izasla pre 10 Dana ! I trebala je da vredi naravno 30 dana ! A oni vec sada revidiraju ?

Potpuno pogrešno razmišljaš! Potpuno pogrešno.

Ne pravi se prognoza jednom, pa ona kao treba da "vredi" 30 dana. Nije to devizni kurs narodne banke, pa da je zakucan ceo dan.

Prognoza se izrađuje i publikuje više puta dnevno, za narednih: 3 sata, 6 sati, 12 sati, dan, sedmicu, mesec, ili već kako god neko praktikuje.
Naravno, mesečna prognoza izdata (na primer) danas u 10:00 i danas u 11:00 se takoreći ni po čemu ne razlikuje.
Ali, trosatna prognoza može (a i ne mora) značajno da se razlikuje.

Vremenska prognoza ovima koji lade jaj ca po ceo dan ne znači ništa, osim da kmeče: kme, kme po forumima.

Nasuprot takvima, vremenska prognoza je izuzetno važna pre svega profesijama kao što su pomorci, piloti i slično.

Kad neki trajekt kreće iz Atine za Krit (na primer) u 14:30 - koju vremensku prognozu kapetan gleda? Jučerašnju prognozu za danas, koja "treba da vredi"? Jok sine. Ne.
Ne gleda ni onu prognozu "danas za danas" koja je izdata u 09:00. Njega zanima prognoza izdata u 12:00 za naredna 3, 6 i 12 sati (koliko već traje plovidba).
I ne samo to. Nego već u 15:00, u toku plovidbe, dobija novu prognozu koja je opet napravljena za narednih 3, 6 i 12 sati.
Jer, u 16:00 mu je mnogo važnija prognoza napravljena u 15:00 nego ona napravljena u 12:00.

Dakle, šta smo naučili?
Vremenska prognoza ne "vredi" onoliko za koliki je broj dana napravljena, nego "vredi" dok se ne izradi i publikuje nova. Tada ovu staru baciš i zaboraviš.
Onda gledaš novu, ažurnu prognozu, i opet "kme, kme, lažu me" pišeš na forumu.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 14:00 - pre 3 meseca
Možda se pitaš (ako čitaš moj post s namerom da nešto naučiš): Zašto? Zašto ne naprave prognozu 1. u mesecu, za ceo mesec, i onda su mirni? Laganica. Opušteno.

Pa zato što se svaka prognoza pravi sa definisanom verovatnoćom, koja je sve manja kako se proteže u budućnost.

A iskustveno se došlo do toga da se samo prognoza za naredna tri sata može smatrati da je 100% tačna, ili bar 99% tačna.
Već sledeći duži vremenski period, tj. prognoza za 6 sati biva podvrgnuta reviziji, već posle tri sata.

Obrazi pažnju na vremensku prognozu sa Meteoblue sajta. Obrazi pažnju na ovo zaokruženo.
Prvo to pogledaš, a tek onda "kme, kme, lažu me" pišeš na forumu.

Dakle, današnja prognoza (3.sep) sa sledeći utorak tj. 10.sep ima verovatnoću tačnosti 20%
Ali, ako na istom sajtu, posle 5 dana, tj. 8.sep. pogledaš šta su prognozirali za 10.sep. videćeš nešto sasvim drugo.
Zašto? Pa zato što čika laže non stop.
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 14:11 - pre 3 meseca
Evo i prognoze za kišu. Pogledaj!

Piše: "trenutna" prognoza. I proteže se u narednih 40 minuta. Ne više.

Sad, jbg, malo je nezgodan dan. Trenutno smo u jakom anticiklonu, visok pritisak, niska relativna vlažnost vazduha, nigde oblačka. Pa slika i nije nešto.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

ademare

+1797 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 14:35 - pre 3 meseca
Ne znam sta da ti napisem a da to bude tebi zadovoljavajuce ?

Ne moras ti svakako nista Mene da Ucis !

Ja se naravno amaterski kao Hobijem bavim proucavanjem klime i vremenskih prognoza 40 godina !

Cak sam svojevremeno imao i statisticke modele koje sam sam pravio vezano za prognozu ! Jednostavno to je oblast koja me uz jos neke posebno zanima, ali iskljucivo kao Hobi ! Druge dve oblasti su svakako Istorija, i kompjuteri. Kako na forumu ima jos ljudi koji su poznavaoci kompjutera, tako se jos nije nasao na forumu niko ko ima delic znanja iz Istorije koje ja imam ! I to ne ono skolsko znanje sto nije Istorija od te do te godine , vec proucavanje odnosa i relacija dogadjaja i ljudi !

Da se vratimo na prognozu !

Imas profesionalce koji idu po Televizijama, kao "cuveni " sada vec penzioner Nedeljko i koji ima zadatak da od poslednjih nekoliko godina Ubrzanog Ekstremnog zagrevanja i bitne promene Klime u Srbiji cak i geografski , Umiruje Stado pricama da to nije Nista ! Da je sve O.K. i normalno !

Ima dobar vic o tome i time bih zavrsio ovu pricu :

Odvela uciteljica djake Pericinog odeljenja na obliznju farmu da deca grada upoznaju i uzivo vide domace zivotinje !

Pita Uciteljicu jedan malisa : " Uciteljice sta je ono " i pokazuje na Bika koji je u tom trenutku imao Erekciju !

" Nije to nista Deco " kaze Uciteljica !

A mali Perica kaze djacima oko sebe : " kakva je K*urva ova nasa uciteljica , kada joj onoliki kod Bika nije Nista " !

Odgovor na temu

bordzija

109.245.198.*

+1483 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 23:07 - pre 3 meseca
Odmah vidiš da lažu vremensku prognozu stoji 39 iako je svuda 45 i kada prođe taj dan oni na par sati revidiraju da je bilo 43 a onda opet vrate da je bilo 39 zagarantovanih.

Po prognozama svaki drugi dan je padala kiša i bilo nevremena a niko vido kap kiše tri meseca.

Odgovor na temu

ademare

+1797 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 23:18 - pre 3 meseca
Znas sta je jos sumnjivo ?

To sto kada je do pre 7 dana bilo kao danas Zvanicno 36 stepeni , u Beogradu nije mogla da padne u ponoc ispod 30 !

Tada je opet Zvanicna prica bila da je Beograd "Toplotno ostrvo" da beton i asfalt upijaju toplotu i da nocu ne moze da se ohladi itd.

U zadnjih 7 dana "isto " bude 36 stepeni Zvanicno, ali nocna nije vise u ponoc 30 vec je kao sada 25 stepeni ??

Znaci odjednom Beograd nije toliko toplotno ostrvo, Naprasno je Beton i asfalt prestao da upija toplotu i da je nocu otpusta i ostale Baljezgarije ?

Ili pre 7 dana nije bilo tih Zvanicnih 36 , vec je bilo 41 u toj istoj beloj kucici , samo je saopsteno 36 ?

A kada je bilo saopstavano da je 39, u stvari bilo 44 ?

Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649

+4792 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop03.09.2024. u 23:53 - pre 3 meseca
Citat:
bordzija:prođe taj dan oni na par sati revidiraju da je bilo 43 a onda opet vrate da je bilo 39 zagarantovanih.

Sto uopste objavljuju tih 43? Sto ne stave odmah 39?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop04.09.2024. u 07:02 - pre 3 meseca
Citat:
ademare:Ja se naravno amaterski kao Hobijem bavim proucavanjem klime i vremenskih prognoza 40 godina !
Cak sam svojevremeno imao i statisticke modele koje sam sam pravio vezano za prognozu ! Jednostavno to je oblast koja me uz jos neke posebno zanima ...

Pa kako se onda iznenađuješ što je posle 10 dana izrađena nova mesečna prognoza?!

Odgovor na temu

ademare

+1797 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop04.09.2024. u 08:35 - pre 3 meseca
RHMZS je uveo ovo sto danas vidis pre 40-tak dana !

https://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/beograd.php

Pre toga je decenijama pravio "dugorocnu " prognozu na sasvim drugim principima i menjao ju je svakih 15 dana FIKSNO !

Nema potrebe da ti objasnjavam koje je metode koristio do pre 40-tak dana jer nisi ni bio svestan Promene !

Ovo novo menja Proizvoljno pa je prvi put objavljena nekog bezveznog datuma tipa 19. a uvek je decenijama bila objavljivana 1 i 15 .

Takodje se ispostavilo da trajanje Nove "prognoze" nema fiksni karakter vec je prva trajala mesec dana , druga 10-tak ?

Ako to Ne znas , tako neki osnovni podatak, da je doslo u RHMZS pre 40-tak dana do bitnih izmena, kako mislis time da osporis ono sto sam napisao koliko vremena detaljnije nego obicni ljudi posvecujem pracenju "prognoze" ?

Jesi li Vidovit , ili imas skrivenu kameru pa znas kako i koliko godina intezivno posmatram vremenske fenomene i "prognozu " ?

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Lažu vremensku prognozu non stop04.09.2024. u 09:26 - pre 3 meseca
Ma pusti RHMZ. Zašto to uopšte i gledaš? Odavno smo zaključili da je nastupio sunovrat srpske meteorologije.

Više puta sam ostavljao linkove na nekoliko najvećih, najjačih, najažurnijih svetskih meteoroloških agencija.

To su meteo-agencije koje rade sa savremenim, moćnim modelima predviđanja, sa moćnim računarima koji mogu da izvrše kalkulacije po zadatim modelima.
Agencije koje imaju on-line komunikaciju sa meteo-satelitima i tako dalje i tako dalje.

To valja gledati, pratiti, čitati. Ostavi se RHMZ-a.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Lažu vremensku prognozu non stop

Strane: << < .. 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[ Pregleda: 14479 | Odgovora: 250 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.