Slična nam je priča, ja sam hteo da kupim nešto u manjem C segmentu (Astra, Megane, Audi A3, Auris, Citroen C4, Mazda 3, Corolla), probao par Astri, nekoliko Meganea, sve super, lepi su na slikama, na parkingu, ali kad ih probam i provozam "nije to to". Najviše sam zagrizao za Corollu hatchback, ali mi je iznutra bila mnogo, što bi Nebojša rekao "sega - mega".
Probao sam nekoliko Golfa 7, sličnih onim primercima koje sam pokazao na oglasima - ali mi se nije davalo 10000e za auto koji je realno izraubovan i mator. I da je stajao u garaži 11god, mnogo je. Najveći biser je lik iz Smedereva koji je prodavao G7, 2013o, 250000km za 11000e, nije imao servisnu knjižicu, ali "on je majstor, on ga održava". Source - Trust me bro.
Onda mi je drugar poslao link Pola na oglasima, bio je blizu mene i rekao "matori ajmo ovo da pogledamo, ovo je top autić za tebe".
Pre toga sam probao pre par godina jednog istog - ali sa atmosferskim motorom od 65KS i manje opreme, pa mi nije bio zanimljiv za kupovinu.
Otišao, pogledao, provozao par kilometara, seo na suvozačko sedište i zadnju klupu da proverim prostor i dogovorio sa prodavcem odlazak kod notara
A cene su već tad podivljale do te mere da sam ja sa mog prvobitnog budžeta od 9000 - 10000e bio spreman i na 15000e, čak i na 20000e ako podignem kredit. I onda sam skontao da mi je Polo "dovoljan" - jbga commute car za odlaske do posla (ionako radim hibridno pa kancelariju posećujem par puta mesečno), za provlačenje po gradu, put do Smedereva, ali i da se par puta godišnje odvezem udobno do mora, nekog Novog Sada, Budimpešte, Beča, Italije (obišao pola Italije odmah nakon kupovine). Taman za to.. Dok ne proširimo porodicu, ne treba nam ništa više od auta tog gabarita
Planiram da napišem kraći "review" ovde na forumu posle 12000km, ali nikako da stignem