Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Amerika - raspada li se ili ne?

elitemadzone.org :: MadZone :: Amerika - raspada li se ili ne?

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 22110 | Odgovora: 391 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.mobile.kpn.net.

+7192 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 14:34 - pre 2 meseca
Citat:
Nebojsa Milanovic
Upravo imamo tužnu priliku da vidimo da je počeo još jedan rat koji "Amerika ne sme da izgubi" 🤯

S*anje na bliskom istoku je toliko duboko i komplikovano da ga je jako tesko gledati iz navijacke prizme ili svesti na crno-belo.

Mozes stati na bilo ciju stranu samo ako izaberes godinu koja ti odgovara kao nekakvu pocetnu istorijsku referencu. Naravno, to zahteva zaboravljanje da to nije, zapravo, pocetak - i da se pre toga desilo nesto sto je dovelo do takvog stanja stvari.

Sve u svemu, ljudi se tamo krljaju duze nego sto bilo ko zeli da pamti i trenutni jaki spoljni igraci su samo sezonski akteri - krljanja je bilo i pre njih i bice ga posle njih. Bukvalno pakao na zemlji :(

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+733 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 15:22 - pre 2 meseca
Uvek postoji i druga strana i drugačija priča.
Jednu od njih predstavlja ovaj lik, naleteo na par videa sinoć po prvi put: https://www.youtube.com/@Travelingisraelinfo/videos

Da li je bilo šta od onog što priča tačno, stvarno ne znam, morao bih da zapustim sve druge obaveze i da se bavim samo time, tražeći relevantnu literaturu, dokumente i šta sve još.

Ali, činjenica da praktično ne postoji nikakvo sučeljavanje stavova, mišljenja i dokaza ili "dokaza" uz istovremeno prisustvo obe strane, već svaka strana tera svoju priču.
Uz jednu važnu činjenicu: da i danas imamo neke izbegličke kampove u Gazi i da se već drugu, treću ili čak četvrtu generaciju priča o nekim izbeglicama, dok recimo evo u Srbiji nekih 25-30 godina od dolaska izbeglica iz Hrvatske i BiH u Srbiju više praktično ne pominju izbeglice. Čak ni ove sa KiM koji su došli u onom zadnjem talasu 2005. i 2008. godine više niko ne naziva izbeglicama, većina je ovde napravila kuće ili kupila stanove, a uglavnom su prodali na KiM imovinu albancima koji su ih pronašli i čak u našim sudovima u Nišu i drugim gradovima overili kupoprodajne ugovore.

Možda lik sa kanala u linku iznad preteruje, možda nešto prećutkuje, možda nije ispravno gledati samo period od pre 1947. godine tvrdeći da tada nije bilo proterivanja palestinskih arapa od strane jevreja, već da se sve desilo nakon 1947. godine i to kao posledica ratova i terorističkih akcija na Izrael.
Nemam dovoljno znanja i činjenica da bih mogao sa 100% sigurnosti da tvrdim da li su u pravu jedni ili drugi, ili možda svi pomalo, ili da možda svi lažu (bar pomalo), ali je nepobitna činjenica da su arapi više puta pokušavali da pregaze Izrael i da su svaki put dobili po nosu, tako da je sadašnja situacija i stanje u kome se nalaze palestinski arapi najvećim delom posledica upravo tih ratova.

Ako nisu uspeli u Jomkipurskom ratu da pregaze Izrael, kada su imali ogromnu pomoć u oružju od strane SSSR, posebno po pitanju PVO sistema, imate na internetu podatke o tehničkoj opremljenosti u ljudstvu i tehnici, i opet ih je Izrael ponizio, a iz SSSR-a ovima iz Egipta natrljali nos zbog nesposobnog vojnog i političkog vrha, kako misle danas da postignu zacrtan cilj da unište Izrael?
U pomenutom ratu jedan od ključnih momenata je to što sirijske tenkovske jedinice nisu iskoristile inicijativu na frontu i nastavile napredovanje, već je predsdnik Asad (Hafez al-Asad, otac sadašnjeg predsednika Sirije Bashar al-Asada) lično naredio da sačekaju jutro, računajući da izraelske snage neće uspeti da dovedu rezerviste na front za tako kratko vreme - što su ovi ipak uspeli.

Na kraju ipak treba imati u vidu da Izrael ima nuklearno oružje i da će ga sigurno uportebiti ako bude ugrožen opstanak države, tako da mi nije jasna suluda politika ne samo Irana, već i ovih ostalih žmure na podržavanje terorističkih pokreta od strane Irana i Katara.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1378 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 16:39 - pre 2 meseca
@Ivan, a i ostali

Ceo život sam izrazito pro-zapadno orijentisan, učestvovao sam i u svrgavanju Miloševića i deportaciji u Hag. Ubeđen sam bio da radim pravu stvar i sve to moje stremljenje krvnički je prekinuto 12. 3. 2003. od strane najcrnjeg srpskog ološa.

Od tada sam apsolutno apolitičan što se domaće scene tiče, a što se tiče inostrane, nikada i nisam bio previše upućen.

Moje bavljenje politikom, tačnije geopolitikom, jer me domaći brlog jednako ne interesuje kao ni ranije, počinje neposredno pre rata u Ukrajini kada sam isprva ovlaš, a onda sve detaljnije počeo da pratim šta se dešava, tačnije da tražim uzroke toga šta se dešava.

Na moje veliko iznenađenje nedvosmisleno sam utvrdio da je uzrok praktično svih zala USA, a još veće iznenađenje je bilo kada sam video koliko ga tzv. "Evropa", o kojoj sam do juče imao najbolje mišljenje, u tome podržava i pojačava.

Onda sam počeo da odmotavam film do II WW i dalje i shvatio da je fašizam em mnogo veći nego što sam mislio i učio u debilnim školama, em su se praktično JEDINO Rusi protiv njega borili (i mi zanemarljivo) i da on uopšte nije pobeđen?!?

Tada su mi pojave postale puno jasnije, jasno vidim uzrok i posledicu, i istražujući i dalje sve više saznajem u kolikim sam zabludama bio.

U USA kao državu i sistem sam imao toliko poverenje i simpatije da sam sav svoj novac koji nije velik, ali meni je velik, izvukao iz Srbije i preneo tamo. Sada je pitanje da li bi to isto uradio, a šta sada mislim o njima generalno, kao i o tzv "Evropi" ne može se ni na koji način porediti sa onim šta sam mislio pre samo par godina.

Malo je reći da ima brdo argumenata za to koji nisu nikakva "ruska propaganda" ili BS po medijima koji ti sa pravom često pominješ, nego notorne činjenice koje svako može sam da utvrdi.

Imam konkretno pitanje za sve: KO TAČNO je kriv što će ove mlade žene i jadnici u narednih nekoliko sati poginuti?

https://x.com/simpatico771/status/1841443760313364820

Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
*.dynamic.a1.rs.

+575 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 18:13 - pre 2 meseca
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Onda sam počeo da odmotavam film do II WW i dalje i shvatio da je fašizam em mnogo veći nego što sam mislio i učio u debilnim školama, em su se praktično JEDINO Rusi protiv njega borili (i mi zanemarljivo) i da on uopšte nije pobeđen?!?

Tu su se zeznuli, trebalo je da se bore protiv nacizma, nemački nacizam je bio mnogo gori od italijanskog i španskog fašizma .. :)

Ljude koji su se borili protiv staljinizma da i ne pominjem.

Probaj u južnoj Americi i Africi da objasniš borbu protiv fašizma .. ljudi se borili protiv kolonilalizma i ropstva.

Kapiram da su nas zadojili parolom "Smrt fašizmu sloboda narodu" i ponavljali do novoa ispiranja mozga, i lepa je parola, ali bilo bi problema taj koncept objasniti malo dalje od Evrope.
Nemoj da pricas?

Odgovor na temu

djura63

Član broj: 267593
109.245.227.*

Jabber: Đura63

+72 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 18:25 - pre 2 meseca
KO TAČNO je kriv što će ove mlade žene i jadnici u narednih nekoliko sati poginuti?
kriv je botoksirani kremaljski kepec i država koja u XX veku nije dobila nijedan rat

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1378 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?02.10.2024. u 18:31 - pre 2 meseca
😂🤯🤯

Ovako nešto može da izjavi samo neko ko ne ume ni da citira na forumu....Koliko je ta povezanost očigledna i jasna 😂🤯🤯

p.s. Ne važi se, jer nisi rekao majke mi

@major, bolje i preciznije bi bilo da sam umesto pojma fašizam stavio nacizam.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?03.10.2024. u 08:35 - pre 2 meseca
Citat:
Ivan Dimkovic:S*anje na bliskom istoku je toliko duboko i komplikovano da ga je jako tesko gledati iz navijacke prizme ili svesti na crno-belo.

Zapravo i nije.

Sve države na Bliskom Istoku žive u stabilnom miru, uključujući i Izrael.
Velike države u neposrednoj blizini Izraela: Jordan, Saudijska Arabija, Egipat su odavno "zakopale ratnu sekiru", uspostavile stabilne odnose "ne-diranja", "ne-provociranja".
Takođe i zvanične vlade Sirije i Libana ne provociraju Izrael. Niti Izrael njih.

Ko pravi problem? Iran, i samo Iran.
Iran pomaže, naoružava i plaća Šiitske militantne organizacije na Bliskom Istoku i huška ih u rat protiv Izraela.
Te organizacije su Hezbolah u Libanu, Hamas u Palestini, Huti u Jemenu (mada su malo dalje) i određene vojne grupacije u Siriji.

Ko prati dešavanja duže i pozornije zna da kad Hamas nabavi određeni broj raketa, on krene pa gađa Izrael. (pisao sam o tome na nekoj temi)
Raketiranje koje izvodi Hamas je neselektivno i neprecizno. Na civile, u grad, u naselje. Ali, Izrael ima "gvozdenu kupolu" pa ili ne pogine niko, ili jednocifreni broj civila.

Hamas, zna se, svoje raketne lančere postavlja u naseljena mesta, pa onda Izrael precizno vođenim projektilima, bez pardona gađa, sruši lančer, i pobije civile koji su se tu zatekli.
Broj civila koje Izrael tako pobije bude dvocifren. Onda, Hamas nema više raketa, pa se primiri, godinu dana. Pa opet. Pa opet.
Onda u vestima vidimo da Izraelci nisu poginuli, ali jesu stanovnici Gaze. Jbg.
Prognozirao sam da će i ovaj put biti tako, ali nije. Izrael je krenuo da trajno uguši guju - tj. Hamas u Gazi.
Lično verujem da je čitava stvar sa taocima iscenirana, kao 9/11, kao napad Japana na Perl Harbur, kao napad poljskih graničara na Nemačku 31.8.1939.

Hezbolah je mnogo ozbiljniji od Hamasa, mnogo veće snage. Bolja opremljenost, veća brojnost, modernije naoružanje.
Neko bi pomislio da je zvanična vojska Libana, ali nije. Ređe je napadao Izrael.
Znajući sve ove činjenice Mosad kontinuirano prati sve šta radi Hezbolah, pa je Hezbolah praktično neutralisan i nije ni bio u stanju da nešto mnogo ozbiljnije atakuje na Izrael, u ovim poslednjim dešavanjima.

Da li je Izrael "nevinašce"? Pa nije, naravno. Svojim neprestanim agresivnim širenjem malo po malo prisvaja teritorije Palestine. Arapi to gledaju i nemaju rešenje.
Takođe, Izrael prati pripreme Hamas, Hezbolaha kao i militantnih grupa u Siriji, pa neretko, preventivno napada i neutrališe.
Mi to onda čujemo na vestima kako je "Izrael izveo napade na Siriju". I jeste i nije. Jeste u Siriji, ali ne gradove i naselja, već tačno utvrđene mete. Preventivno.

Mnogo zanimljiva priča "Operacija Orchard". Ima dosta na Wikipediji, YT klipova, vredi odgledati.

Još par činjenica: skoro pa svi arapi u Palestini finansijski zavise od Izraela, koji je tu jedina razvijena industrijska država.
Ogromna većina Palestinaca radi u Izraelu, ili za Izrael. Radi, zarađuje i izdržava porodice.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.mobile.kpn.net.

+7192 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?03.10.2024. u 10:43 - pre 2 meseca
@Java Beograd,

Pazi, u ovom konkretnom momentu je to tacno. Ali kako je ta stabilnost dosla u postojanje? Tako sto je Iran otisao 50 godina u proslost islamskom revolucijom i sto je omogucilo arapskim drzavama poput Emirata da se konsoliduju i zbog ogromnog zapadnog ulaganja isprofilisu kao ekonomski centri. Problem je sto je Iran, jednostavno, suvise velik i mocan po realnim parametrima (jednostavno, "ima ih" i samim postojanjem su faktor i ne zele da budu ignorisani). Kad su Iranci otisli u proslost, arapski bliski istok je procvetao - ne treba gubiti iz vida da je dobar deo inicijalnih radova po Dubai-ju i sl. bio od strane iranskih firmi, sve to je naravno prestalo kad su Ajatole preuzele. Dodati na to i rat sa Irakom koji je obe drzave kostao >enormno< kako u ljudstvu tako i u urnisanju ekonomija.

Ali pazi, hajde da zamislimo alternativni tok istorije - da je iranski sah ostao na vlasti tj. da se islamska revolucija nije desila. Irak bi i dalje imao problem strateske prirode oko nafte sa Iranom i taj rat bi se neminovno desio, sto opet povlaci sve ostale posledice.

Ista prica i sa Sirijom.

Problem bliskog istoka je sto politicke granice ne oslikavaju etnicko stanje stvari u mnogim slucajevima (Kurde sam potpuno preskocio u ovoj prici, ali slobodno dodaj i njih) PLUS geografski polozaj izvora nafte i velikih vodenih povrsina ne cini situaciju nista manje problematicnom.

Bliski istok je bio u relativnom miru samo dok je cela teritorija bila pod kontrolom neke velike imperije - bilo da je to davno bilo rimsko carstvo, ili u skorijoj istoriji otomanska imperija. Kad toga nema, lokalni etnicki i geostrateski problemi isplivavaju na povrsinu i cine dugorocni mir nemogucim.

TL;DR - Arapi ne tolerisu uticaj Irana (religiozni konflikt koji maskira jos dublje razlike u nacinu na koji bi te drzave da sire uticaj okolo), isto tako Iran se ne mirise sa Arapima... Kurdi hoce svoju drzavu koju niko ne zeli da im da. Svi okolo ne mirisu Izrael, osim sto sad u poslednje vreme razvijeni Arapi (SA, Katar i UAE) to vide kao manje zlo od saradnje sa USA + zajednicki neprijatelj im je Iran. Da, Iran je "problem" ali taj "problem" nije nesto sto mozes da obrises, ta fundamentalna razlika je nesto sto je cepalo imperije vec stotinama (i vise) godina i ne bi bilo drugacije sve i da je Iran sekularna drzava - u kom slucaju bi samo oni bili manje ostrasceni, ali bi neko drugi bio vise ostrascen.

--

A propo Izraela, da - da nema iranskog uticaja Izrael bi sasvim lako izlazio na kraj sa problemima okolo, ali - iranskog uticaja bi bilo pa bi bilo. Da je Iran ostao na "zapadnoj" strani umesto sto su postali islamska republika, verovatno bi se Iranci bavili ganjanjem sa Arapima i Irak i Sirija bi mozda bili vise dokaceni, ali opet - pakla bi i dalje bilo, samo ne bi bilo fokusirano na Gazu/Liban, nego bi se vrtelo oko tokova velikih reka u Iraku.

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?03.10.2024. u 11:27 - pre 2 meseca
Ovo bih okarakterisao kao: zanimljiva projekcija "šta bi bilo kad bi bilo". Ali, naravno, to ostaje u sferi istorijskih špekulacija, kojih može biti najrazličitijih.

Ja se držim sadašnjosti.

Pre neki dan sam gledao na X kako stanovnici nekog dela Bejruta, samoorganizovano atakuju na pripadnike Hezbolaha koji pokušavaju (valjda) da postave neke raketne lančere. Dosta im je. Hoće mir, red.

Bio sam u Egiptu (Hurgada ) pa sam tokom jedne ekskurzije u busu slušao činjenice o današnjem Egiptu: koliko napreduje GDP, koliko ima škola, fakulteta, kako napreduje stanogradnja, kako zaposleni građanin može lako i jeftino da dobije stambeni kredit. Pa zatim, koliko je ekonomski privlačan za stanovnike okolnih država (ogroman broj stranih radnika) i tako dalje i tako dalje.
Šta 'oću da kažem? Dosta im je ratovanja. Egipat se stabilisao. Rad, red, blagostanje.

Istorijski gledano, tokom milenijuma, Evropa je mnogo, mnogo više ratovala nego Levant. Pa se primirila. Rad, red, blagostanje.
Umirio se i Levant. Skoro pa potpuno.

Osim što Iran, izdaleka, svima kvari mir i prosperitet. Zbog nekih svojih ciljeva.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1378 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?03.10.2024. u 22:55 - pre 2 meseca
@Java, jedva sam čuo za sva ta plemena, a možda ih ima još.

Pošto je sve to uzelo velikog maha voleo bih da stanem na nečiju stranu, a nemam dovoljno podataka/znanja.

Hoću li pogrešiti ako apriori stanem na stranu onih koju se bore protiv onih koje podržava Amerika?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1378 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?04.10.2024. u 00:42 - pre 2 meseca
On-topic: https://x.com/elonmusk/status/1841745397406171274

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?04.10.2024. u 07:35 - pre 2 meseca
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Pošto je sve to uzelo velikog maha voleo bih da stanem na nečiju stranu, a nemam dovoljno podataka/znanja.
Hoću li pogrešiti ako apriori stanem na stranu onih koju se bore protiv onih koje podržava Amerika?

Nema ih više
A i nisu plemena, nego političke frakcije sa militantnim (vojnim) krilom. Nešto kao Šin Fejn u Severnoj Irskoj. (mada se Šin Fejn odrekao nasilja kao političke borbe)

Što se tiče zauzimanja strane, već rekoh: "neprijatelj tvog neprijatelja nije ti uvek prijatelj".

Iranska agresivna politika je zlo.
Naravno, i USA (+ UK) agresivna politika je zlo.
Teror koji vrše pripadnici pomenutih Šiitskih vojnih frakcija je zlo.
Izraelska cionistička politika i prekomerno bombardovanje Gaze je zlo.

Mnogo je zla tamo, i možeš da staneš na stranu mira, prosperiteta.
Ako ćeš da navijaš, možeš da navijaš da se svi ovi poubijaju međusobno i ostave miran narod da živi svoj život.

Odgovor na temu

dr0id

Član broj: 326795

+130 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?04.10.2024. u 11:45 - pre 2 meseca
Citat:

Elon ce bankrotirati pre Amerike
Citat:
Nebojsa Milanovic:

Hoces

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

*.static.isp.telekom.rs.

+10346 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?04.10.2024. u 13:28 - pre 2 meseca
Nije to naš rat. To je neki drugi svet, neka druga zla krv. Dobro je da su daleko od nas.

Odgovor na temu

djura63

*.mbb.yettel.rs.

+72 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?04.10.2024. u 15:23 - pre 2 meseca
mnogo je Jevreja zaslužno za razvoj kuture naše zemlje, od Gece Kona preko Moše Pijade do Davida Albaharija, Predraga Ejdusa, Egona Savina ...

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

2a06:63c0:9:9a00:2c36:4f42:7..

+10346 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?05.10.2024. u 18:05 - pre 2 meseca
Kakve to veze ima sa ratom između Izraela i Šiitskih paravojski?

Odgovor na temu

miki069

Član broj: 161528
109.245.225.*

+382 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?06.10.2024. u 01:20 - pre 2 meseca
Mene zanima odakle je potekla tolika mržnja nacista, a i većine Nemaca prema Jevrejima?
Ekonomska kriza 1929. godine?

[Ovu poruku je menjao miki069 dana 06.10.2024. u 02:33 GMT+1]

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1378 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?06.10.2024. u 01:28 - pre 2 meseca
Citat:
Java Beograd:
Kakve to veze ima sa ratom između Izraela i Šiitskih paravojski?

Nikakve. Samo da se tek tako troluje, as usual.

Neverovatno je kakvi su ti NATO-trolovi bolesnici, da nije ovog rata i nekoliko diskusija u kojima sam ih video, ne bih znao da takvi ljudi uopšte postoje.

Odgovor na temu

djura63

*.mbb.yettel.rs.

+72 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?06.10.2024. u 10:49 - pre 2 meseca
ima, zato što i ovde neki ljudi navijaju/obožavaju režim u iranu u kome vlada šerijat i gde se deca od 7-8 god. hebu po zakonu
istovremeno, navijaju za trampa koji zahteva od izraela da gađa nukl.postrojenja u iranu

Odgovor na temu

djura63

*.mbb.yettel.rs.

+72 Profil

icon Re: Amerika - raspada li se ili ne?06.10.2024. u 10:59 - pre 2 meseca
Citat:
miki069:
Mene zanima odakle je potekla tolika mržnja nacista, a i većine Nemaca prema Jevrejima?
Ekonomska kriza 1929. godine?

[Ovu poruku je menjao miki069 dana 06.10.2024. u 02:33 GMT+1]

mnogo pre se to dešavalo u rusiji
Jevreji su tvorci bankarskog sistema kakav danas poznajemo, pozajmljivali su pare
lakše je ubiti poverioca nego mu vratiti pare
a i zbog hrista

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Amerika - raspada li se ili ne?

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 22110 | Odgovora: 391 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.