Aj' da počnemo s kraja:
* Pominje se samit Tramp + Putin u Saudijskoj Arabiji. Ne misliš valjda da će na tom sastanku da sede njih dvojica i krenu sa crtanjem granica?! Pa neće naravno. Pre odlaska u Saudijsku Arabiju, biće sve utanačeno, i desiće se protokolarni dogovor, protokolarno rukovanje i potpisivanje nekakvih dokumenata. Nema više fazon četrespeta, Konferencija u Jalti, gde su danima sedeli i dogovarali se šta će biti kad smaknu Hiću. Nema toga više, nema ni potrebe.
* Pre toga, evo desilo se, njih dvojica razgovaraju telefonom čuku i po. Pa nisu valjda počeli sa:
- Dobar dan, o čemu ćemo da pričamo danas?
- Kako si Donalde, šta radiš?
- Evo, bleja.
Sigurno su imali već dobro razrađene elemente razgovora, tj. pregovora. Ja sam napisao da je već SVE dogovoreno, ali OK, prihvatam da sam preterao. Verovatno nije baš sve, ali sigurno je diplomatija u tišini obavila bar 90% posla. Garant su već razmenili kome je šta "crvena granica", ko šta neće da prihvati, i ko šta može da prihvati, ili bar da pregovara. Donaldu je važniji Panamski kanal nego 100 km granice Donjecke republike.
- Da ne budu ruske nuklearne podmornice u raspoređene u Karipskom moru kad USA bude preuzimala Panamski kanal.
- OK, važi. Ali biće u Atlantiku.