Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako sastaviti prelaznu vladu?

elitemadzone.org :: MadZone :: Kako sastaviti prelaznu vladu?

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 33147 | Odgovora: 726 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

draganchex

Član broj: 335743
98.98.148.*

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 08:47 - pre 36 dana i 8h
Citat:
Bora Sonar

2. Gašenje državnih fakulteta. Ovo je u stvari pravi razlog zašto su fakulteti ustali

Opa. Znači ipak nisu razlog blokada nadstresnica, ni "najgora vlast ikada"!

Slažem se sa ovim sto si napisao, to je i moje mišljenje, od pre nego što sam video tvoj post. Od kako je najavljen dolazak stranih fakulteta, 2 meseca pre tragedije, neki profesori sa državnih su videli kuda vodi to, u smislu njihovih džepova i moći, pa su digli pobunu! Umesto da se trude da se bave obrazovanjem, u skladu sa svojim opisom posla, neki profesori se bave najmanje svojim poslom. Zavodnije je da se bave politikom, da malo rade, da imaju moć, da obaraju studente jer im se može, da leče komplekse i po potrebi da koče društvo. Evo sada su tl divni profesori blokirali celo obrazovanje, uključujući i osnovno, a ljudi ko ovce ih podržavaju, a da ne znaju šta podržavaju. Institucije da rade svoj posao, kako kažete, istina, i obrazovanje je institucija, gde su tu plenumi?

A 68e su bili fejk protesti, bilo moderno po svetu, pa i naši konji rešili bili da se potkuju.

Odgovor na temu

draganchex

*.172.58.158.seflow.net.

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 09:08 - pre 36 dana i 7h
Naravno da se moje pisanje odnosilo na Boru, a ne na zvanično mišljenje predstavnika fakulteta. Bora je u svom postu napisao "najgora vlast ikada" i kao prvu tačku razloga blokada naveo nadstresnicu, a onda u drugoj tački kaže "ovo je u stvari pravi razlog". Jasno je da su profesori ti koji daju legitimitet plenumima. Jadno je što koriste nesreću da se tako bore za svoje džepove i moć.

Odgovor na temu

Bora Sonar

Član broj: 347539

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 09:10 - pre 36 dana i 7h
@draganchex
Svaki put kada neko napadne profesore, nastavnike i učitelje, pre toga neka se zapita kod koga bi išao da se leči, da li kod onih lekara čije učitelje napada, ili kod onih sa SNS diplomama.

Za čije džepove i moć se ti boriš?

edit: uklonjen odgovor na obrisani troll-post

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 05.02.2025. u 13:47 GMT+1]

Odgovor na temu

draganchex

*.172.58.158.seflow.net.

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 09:38 - pre 36 dana i 7h
Pomenuti "profesori, nastavnici, učitelji, lekari" su u realnosti: neki od profesora univerziteta u Beogradu koji se bore za svoju guzicu tako što zlostavljaju nastavnike, učitelje, đake, studente i celu Srbiju. Uspeli su da naprave jasnu i nasilnu podelu na: za nas si ili protiv nas. Moć je najjača droga, pa teško ide skidanje, a profani su navučeni žestoko.

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 09:49 - pre 36 dana i 7h
Možda u nekoj paralelnoj realnosti. U ovoj našoj realnosti ne radi se o "nekim" već o skoro svim profesorima i studentima skoro svih univerziteta. Možda grešim, ali čini mi se da se jedino univerzitet u Kosovskoj Mitrovici nije pobunio.
Koliko ja mogu da primetim cela Srbija je ustala, poslednje što sam čuo je da su advokati prestali sa radom na mesec dana. Advokati su uz profesore jedna od najobrazovanijih grupa u Srbiji. Šta misliš zašto su oni ustali? Sigurno nisu zbog kako ti kažeš profesora koji se bore za svoju guzicu. Inače, mislim da ti na ES blaćenje profesora neće proći. To ti je više za one koji prate Informer. Advokati i profesori sigurno imaju nešto zajedničko, inače ne bi ustali u isto vreme. Šta misliš šta bi to moglo da bude? Pad nastrešnice? Mafijaška vlast? Nešto treće?

Ne moraš da odgovoriš, samo hoću da napomenem da ovo pitanje nije bilo retoričko.

Citat:

Odgovor na temu

draganchex

98.98.148.*

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 10:14 - pre 36 dana i 6h
Trenutno moram da se borim za svoj džep, zamisli može i to bez zlostavljanja ili ugrožavanja drugih, pa ne mogu da ti odgovorim detaljno. Pošto ne radim na univerzitetu, moram da zaradim platu, jer za mene nema komunizma :(

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 10:51 - pre 36 dana i 6h
S kim se boriš?
Pošto se boriš trenutno za svoj džep, za šta ćeš se boriti kada završiš borbu za svoj džep?
Kada bi se borio uz zlostavljanje i ugrožavanje drugih, da li bi onda mogao da govoriš detaljno?
Da li oni koji podržavaju mafijaško ustrojstvo države ugrožavaju druge?
Da li ljudi koji rade na univerzitetu ne zarađuju svoju platu?

P.S.

Citat:
Advokati i profesori sigurno imaju nešto zajedničko, inače ne bi ustali u isto vreme. Šta misliš šta bi to moglo da bude? Pad nastrešnice? Mafijaška vlast? Nešto treće?

Odgovor na temu

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 10:55 - pre 36 dana i 6h
@Nebojša - propuštaš prvo ozbiljnije ljuljanje SNSa od momenta od kada su izabrani 2012e godine. To da li je istorijski trenutak ili nije, zavisi od ishoda "ljuljanja" i to će pokazati istorija. Nisam optimista i mislim da će SNS imati još jedno par godina malverzacija, korupcije, organizovanog kriminala zvanog vlast - pre nego što konačno odu u političku istoriju (i nadam se zatvor). Protiv Miloševića su počele demonstracije neke 1991e, 1992e, pa je vladao još skoro 10god, uz sve silne ratove, nemaštinu, sankcije i prateći cirkus kojim smo bili izloženi.

Sada je bar kakav takav socijalni mir kupljen, jer ipak većina stanovništva može sebi da priušti tri obroka na stolu i kakav takav krov nad glavom.

Meni je dovoljno, što su se aktivirali trolovi čak i na ESu

A i ova tema će biti zrela za lock, predviđam da će baljezganje sa one teme koju sam otvorio da se prelije ovde. Samo čekamo Bordžiju

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 10:58 - pre 36 dana i 6h
Ako uzmemo u obzir ishod istorijske '68, mislim da već možemo da kažemo da je ovo istorijski trenutak. Ako ništa drugo čitava jedna generacija je zaslužila poštovanje nas starijih.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1825 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 11:05 - pre 36 dana i 5h
Jednostavnije je Odstraniti jednog Bota nego redom zakljucavati teme po zelji tog Bota ?

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 11:08 - pre 36 dana i 5h
Sve je to super, ali od tog poštovanja se ne živi i to poštovanje neće sačuvati glave na ramenima od neke buduće nadstrešnice ili sličnog kuršlusa. Ako ne istraju sada sa svojim promenama, imam neki utisak da će dojučerašnja Srbija biti utopija u odnosu na ono što dolazi. Iskreno bih voleo da nisam u pravu.

Samo znam da na nacionalnom stadionu sigurno neću gledati utakmice, jer ono - ne bih da izazivam sudbinu.

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 11:12 - pre 36 dana i 5h
Potpuno si u pravu i ja se iskreno nadam da će istrajati. Ovakvo stanje je neodrživo. U stvari, mladi su skovali novu reč koja odlično opisuje ovo stanje: "neizdrž".

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 11:26 - pre 36 dana i 5h
Mislim da se razumemo - Oskar je u politici 30god, na vlasti u kontinuitetu 13god (bio je i deo vlasti 90ih). Čisto sumnjam da će se on olako odreći onoga što je "marljivo gradio" sve ove godine, ima poznanstva, podršku svih službi, crkve, vojske, inostranstva (najveći strani plaćenik ovde je upravo on), tako da je naivno misliti da će se sve ovo brzo i lako završiti. Pogotovo što nije završio sve poslove koje ima i ukoliko ne sačuva sve investicije za koje je garantovao i gde se ugradio - što strancima što "našima", može biti u velikom problemu.

A sve i da sutra on volšebno kaže "dosta mi je svega - dajem ostavku" - ostaje Milenium Team, ostaju firme, ostaje pokraden kapital, ostaje kompletna mreža koju je on, uz pomoć svog brata i ostalih "kontroverznih biznismena" pleo sve ove godine. Sve i da neko ima volje, želje, entuzijazma, energije da to razbuca, trebaće mu decenije rada i konstantnog nošenja svoje glave u torbi.

[Ovu poruku je menjao Turmen dana 05.02.2025. u 12:36 GMT+1]

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:10 - pre 36 dana i 4h
Temu sam pokrenuo pod pretpostavkom da protesti uspeju. Dešava se da ljude izenadi uspeh i pomisle da su nakon početnog uspeha završili posao. Prelazna vlada je samo prvi korak i to izuzetno težak, a svaki sledeći je još teži.

Odgovor na temu

draganchex

45.9.251.*

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:35 - pre 36 dana i 4h
Citat:
Bora Sonar:
Svaki put kada neko napadne profesore, nastavnike i učitelje, pre toga neka se zapita kod koga bi išao da se leči, da li kod onih lekara čije učitelje napada, ili kod onih sa SNS diplomama.

Ja se ne borim za džepove i moć, ja ne pokrećem teme na forumu, niti idem na blokade niti bilo kakve aktivnosti slične prirode. Ali ti i još dvojica se borite za džepove i moć profesora sa BU, jer ste zavedeni. Prošlo je vreme komunizma, a profesori žele da žive u tom vremenu. Da gotovo ništa ne rade, da vedre i oblače na fakultetu i šire, da primaju dodatke na platu, pa možda i da "završe" po neki ispit kome treba, da se bave politikom. Ne razumete da je došlo vreme kapitalizma, i nije pitanje reforme visokog školstva stvar domaće politike.

Glavni adut državnih fakulteta je to što su gotovo besplatni, što postoji gotovo besplatan dom, gotovo besplatna menza, mogućnost stipendije. Da se takvi uslovi ponude svim studentima, dakle i sa privatnih fakulteta, videli bi ste kako bi se desio odliv odličnih đaka sa prijemnih ispita na državne fakultete. U tako ušuškanim uslovima, profesori samo gledaju svoju guzicu, kao i advokati. A da li su advokati neka izuzetno moralna profesija, pa štrajkuju, ili samo i oni gledaju svoju guzicu?

Citat:
Bora Sonar
Da li oni koji podržavaju mafijaško ustrojstvo države ugrožavaju druge?
Da li ljudi koji rade na univerzitetu ne zarađuju svoju platu?
P.S.
Da neće neki trubaduri ili glumci da ustroje državu bolje? A na fakultetima neki ne zaslužuju da rade, ali pošto su apsolutno nedodirljivi, niko im ništa ne može. Kada je iko od profesora dobio otkaz zbog lošeg rada? Nikada, a mnogi su unakazili hiljade studenata, svojim neradom i ludilom.

Citat:

Turmen: @Nebojša - propuštaš prvo ozbiljnije ljuljanje SNSa od momenta od kada su izabrani 2012e godine. To da li je istorijski trenutak ili nije, zavisi od ishoda "ljuljanja" i to će pokazati istorija. Nisam optimista i mislim da će SNS imati još jedno par godina malverzacija, korupcije, organizovanog kriminala zvanog vlast - pre nego što konačno odu u političku istoriju (i nadam se zatvor). Protiv Miloševića su počele demonstracije neke 1991e, 1992e, pa je vladao još skoro 10god, uz sve silne ratove, nemaštinu, sankcije i prateći cirkus kojim smo bili izloženi.
Sns je na poslednjim izborima već loše stajao u velikim gradovima, tako da bi i bez blokada loše prošao na nekim budućim izborima, tj izgubio vlast. Dovoljno je par procenata da izgube, pa će morati u trule koalicije ili van vlasti.
Citat:
ademare: Jednostavnije je Odstraniti jednog Bota nego redom zakljucavati teme po zelji tog Bota ?
Odstrani se
Citat:
Bora Sonar: Temu sam pokrenuo pod pretpostavkom da protesti uspeju. Dešava se da ljude izenadi uspeh i pomisle da su nakon početnog uspeha završili posao. Prelazna vlada je samo prvi korak i to izuzetno težak, a svaki sledeći je još teži.
Trubaduri eksperti kad kad krenu da rade marljivo, pa radiće i preko leta, glasaće iz Bodruma ako treba, samo da Srbija procveta!

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
*.static.isp.telekom.rs.

+10431 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:39 - pre 36 dana i 4h
Citat:
Turmen:A sve i da sutra on volšebno kaže "dosta mi je svega - dajem ostavku" - ostaje Milenium Team, ostaju firme, ostaje pokraden kapital, ostaje kompletna mreža koju je on, uz pomoć svog brata i ostalih "kontroverznih biznismena" pleo sve ove godine.

I još pride: ostaje veliki broj ljudi kojima je robija potpuno sigurna ako on "ode". I upravo će taj sloj ljudi grčevito da se trudi da ga održe na vlasti.

Naravno i veliki broj ljudi, kojima možda ne preti robija, ali može biti ugrožena egzistencija. I oni će, jednako grčevito, da se bore da on ostane na vlasti.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

Bora Sonar

+104 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:45 - pre 36 dana i 4h
Citat:
draganchex:
Citat:
ademare: Jednostavnije je Odstraniti jednog Bota nego redom zakljucavati teme po zelji tog Bota ?
Odstrani se

Zašto si se pronašao ovde? Ademare nije nikoga imenovao. Mogao je da misli na bilo koga, možda je mislio na mene. Kako bi mogao da znaš da misli na tebe, osim ako nisi svestan da si ti bot!? Jel to način na koji se "boriš za svoj džep"?

Citat:
Ne razumete da je došlo vreme kapitalizma, i nije pitanje reforme visokog školstva stvar domaće politike. Glavni adut državnih fakulteta je to što su gotovo besplatni, što postoji gotovo besplatan dom, gotovo besplatna menza, mogućnost stipendije. Da se takvi uslovi ponude svim studentima, dakle i sa privatnih fakulteta, videli bi ste kako bi se desio odliv odličnih đaka sa prijemnih ispita na državne fakultete.

Neka ovi tvoji lepo izađu i kažu da se zalažu za privatizaciju obrazovnog sistema i da žele da ponište ono za šta su se generacije borile, još od Francuske revolucije.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1417 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:53 - pre 36 dana i 4h
Citat:
Bora Sonar:Temu sam pokrenuo pod pretpostavkom da protesti uspeju.

Koji su ti argumenti za tu pretpostavku?

Pazi, apsolutno sam neupućen u proteste i sve u vezi sa njima, vidim samo da ljudi prave paralelu sa 5. oktobrom (u koji sam bio veoma upućen), pa mogu da povučem ove paralele:

1) Vučić je ozbiljniji i opasniji igrač od Slobe, u smislu da je bolje ovladao tehnikama manipulacije i ima ozbiljnu vojsku pristalica koji svi imaju jasan interes, i možda bitnije:

2) Organizacija otpora je presmešna u odnosu na onu organizaciju koju je vodio Đinđić

Može li još neko da uporedi i da da precizniju projekciju sadašnjeg dešavanja?

Odgovor na temu

draganchex

98.98.148.*

+6 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:56 - pre 36 dana i 4h
Citat:
Java Beograd: I još pride: ostaje veliki broj ljudi kojima je robija potpuno sigurna ako on "ode". I upravo će taj sloj ljudi grčevito da se trudi da ga održe na vlasti.

Naravno i veliki broj ljudi, kojima možda ne preti robija, ali može biti ugrožena egzistencija. I oni će, jednako grčevito, da se bore da on ostane na vlasti.
Načelno tačno, ali ne potpuno. Ne treba biti naivan, živimo u kapitalizmu. Vladajuća partija je već solidno vremena na vlasti. Postoji mogućnost da deo ljudi koji su se obogatili u prethodnom periodu na račun privilegija, baš želi promenu vlasti, da bi se njihov stečeni kapital učvrstio, da prestanu da postoje veze sa načinima sticanja.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+230 Profil

icon Re: Kako sastaviti prelaznu vladu?05.02.2025. u 12:57 - pre 36 dana i 4h
Citat:
Java Beograd:

I još pride: ostaje veliki broj ljudi kojima je robija potpuno sigurna ako on "ode". I upravo će taj sloj ljudi grčevito da se trudi da ga održe na vlasti.

Tako je, svidelo se nama ili ne postoji ekipa od par stotina hiljada (sa porodicama, švalerkama, prijateljima i kumovima to može da naraste i na milionče) kojima sudbina dobrano zavisi od nepomenika i SNSa.

Od Željka Mitrovića, Zvezdana Terzića, vlasnika Milenium Tima, direktora EPSa, Telekoma, do pevača kojima SNS namešta tezge, glumaca kojima namešta uloge, do nekih mučenih radnika u fabrikama i šalteruša u opštinama zaposlenim preko stranke ili stranačke veze.

A takođe tu su i krimosi na slobodi i ostali koji su muljali poslednjih deceniju ipo. Neće se ovo završiti tek tako. Samo se nadam da ne bude ozbiljnijih sr@hnja i ljudskih žrtava.

Citat:
1) Vučić je ozbiljniji i opasniji igrač od Slobe, u smislu da je bolje ovladao tehnikama manipulacije i ima ozbiljnu vojsku pristalica koji svi imaju jasan interes, i možda bitnije:

2) Organizacija otpora je presmešna u odnosu na onu organizaciju koju je vodio Đinđić

U pravu si za ovo, napisao sam već na onoj drugoj temi o Srbiji detaljnu analizu i upoređenje sa 2000im.

Studenti idu u nekošeno, bez podrške sa strane, bez crkve, bez ičega, samo surov entuzijazam.

Dokle će ovako, videćemo, jedina stvar u kojoj su US i Rusija složne je nedvosmislena podrška SNSu.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Kako sastaviti prelaznu vladu?

Strane: 1 2 3 4 5 6 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 33147 | Odgovora: 726 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.