Citat:
Bora Sonar:
Svaki put kada neko napadne profesore, nastavnike i učitelje, pre toga neka se zapita kod koga bi išao da se leči, da li kod onih lekara čije učitelje napada, ili kod onih sa SNS diplomama.
Za čije džepove i moć se ti boriš?
Ja se ne borim za džepove i moć, ja ne pokrećem teme na forumu, niti idem na blokade niti bilo kakve aktivnosti slične prirode. Ali ti i još dvojica se borite za džepove i moć profesora sa BU, jer ste zavedeni. Prošlo je vreme komunizma, a profesori žele da žive u tom vremenu. Da gotovo ništa ne rade, da vedre i oblače na fakultetu i šire, da primaju dodatke na platu, pa možda i da "završe" po neki ispit kome treba, da se bave politikom. Ne razumete da je došlo vreme kapitalizma, i nije pitanje reforme visokog školstva stvar domaće politike.
Glavni adut državnih fakulteta je to što su gotovo besplatni, što postoji gotovo besplatan dom, gotovo besplatna menza, mogućnost stipendije. Da se takvi uslovi ponude svim studentima, dakle i sa privatnih fakulteta, videli bi ste kako bi se desio odliv odličnih đaka sa prijemnih ispita na državne fakultete. U tako ušuškanim uslovima, profesori samo gledaju svoju guzicu, kao i advokati. A da li su advokati neka izuzetno moralna profesija, pa štrajkuju, ili samo i oni gledaju svoju guzicu?
Citat:
Bora Sonar
Da li oni koji podržavaju mafijaško ustrojstvo države ugrožavaju druge?
Da li ljudi koji rade na univerzitetu ne zarađuju svoju platu?
P.S.
Da neće neki trubaduri ili glumci da ustroje državu bolje? A na fakultetima neki ne zaslužuju da rade, ali pošto su apsolutno nedodirljivi, niko im ništa ne može. Kada je iko od profesora dobio otkaz zbog lošeg rada? Nikada, a mnogi su unakazili hiljade studenata, svojim neradom i ludilom.
Citat:
Turmen: @Nebojša - propuštaš prvo ozbiljnije ljuljanje SNSa od momenta od kada su izabrani 2012e godine. To da li je istorijski trenutak ili nije, zavisi od ishoda "ljuljanja" i to će pokazati istorija. Nisam optimista i mislim da će SNS imati još jedno par godina malverzacija, korupcije, organizovanog kriminala zvanog vlast - pre nego što konačno odu u političku istoriju (i nadam se zatvor). Protiv Miloševića su počele demonstracije neke 1991e, 1992e, pa je vladao još skoro 10god, uz sve silne ratove, nemaštinu, sankcije i prateći cirkus kojim smo bili izloženi.
Sns je na poslednjim izborima već loše stajao u velikim gradovima, tako da bi i bez blokada loše prošao na nekim budućim izborima, tj izgubio vlast. Dovoljno je par procenata da izgube, pa će morati u trule koalicije ili van vlasti.
Citat:
ademare: Jednostavnije je Odstraniti jednog Bota nego redom zakljucavati teme po zelji tog Bota ?
Odstrani se
Citat:
Bora Sonar: Temu sam pokrenuo pod pretpostavkom da protesti uspeju. Dešava se da ljude izenadi uspeh i pomisle da su nakon početnog uspeha završili posao. Prelazna vlada je samo prvi korak i to izuzetno težak, a svaki sledeći je još teži.
Trubaduri eksperti kad kad krenu da rade marljivo, pa radiće i preko leta, glasaće iz Bodruma ako treba, samo da Srbija procveta!