@MajorFatal
Skoro ništa nisam razumeo od onoga što si napisao. Verovatno je problem u meni. Mogu da se osvrnem samo na ono što mislim da sam razumeo.
Citat:
I onda kao pošteni izbori, ma pošteni su, al kako si informisan ko je viđeniji intelektualac i čime se konkretno bavi to je malo u neravnoteži.
Mislio sam da studenti i profesori izaberu viđenije intelektualce, a ne ti, ja ili pomenuti "šljaker". Studenti i profesori najbolje znaju ko od intelektualaca (profesora) vredi.
Citat:
A ovo poslednje da skupština izglasa mu dođe nešto kao Gospodine korleone da li bi danas ne mogao da prestanem da plaćam reket, vi da odjednom prestanete da budete mafija, a ja odjednom da raspolažem svojom imovinom i budem gazda, vidite osmeh.
Verovatno znaš da svaki poslanik dobija prsten, ali izgleda da ne znaš da je iskovan i prsten koji kontroliše sve ostale. Beskičmenjaci iz Skupštine su sada tu samo da bi ispunili formu. Ukoliko bi gazda koji nosi glavni prsten otišao negde daleko, moć njegovog prstena bi opala proporcionalno kvadratu rastojanja, a beskičmenjaci bi shodno svojoj beskičmenjačkoj savesti uradili ispravnu stvar.
Citat:
Ademare: Mislim da je nerealno ocekivati da "Prelazna vlada " donosi velike odluke tipa Lustracija ?
Ne prelazna vlada, već institucije sistema :) Mislim da nije slučajno formulisan zahtev da institucije sistema rade svoj posao. Ako bi institucije sistema u prelaznom periodu stvarno radile svoj posao mnogi iz sadašnje vlasti ne bi mogli da učestvuju na sledećim izborima. Verujem da bi se većina odlučila da uživa u svom bogatstvu na nekom ostrvu, kao politički penzioner. Od toga je po njih jedino bolja opcija da ostanu još neko vreme na vlasti, ali onda rizikuju posledice rada institucija ili u najgorem slučaju rizikuju ono proročanstvo o jurenju po ulicama.
[Ovu poruku je menjao Bora Sonar dana 06.02.2025. u 12:22 GMT+1]