Da zakljucimo oko srafova:
iver-vijak je obavezan!
Citat:
fodi:
@bakara
Sto se tice sporeta, sudo masine i AL profila, prvi je ugradni, ugradna rerna i ugradna ploca, a za sudo masinu, koju na zalost ne mogu sada da kupim, planirao sam da je smestim u donji element ispod sudopere. Naravno to ce biti neka mala masina.
Onda nema problema sa sporetom i sa sudo masinom. Ali ja bih ti ipak preporucio da ostavis jedan element sirine 60cm pored sudopere koji mozes uvek izbaciti i ubaciti klasicnu veliku sudo masinu koja je mnogo prakticnije resenje od male. Ali o tome vise u
http://www.elitesecurity.org/t163996-Sudo-masine-sve-njima
Citat:
Kad sam rekao AL profili mislio sam na vratanca za gornje elemente od aluminijuma i mat stalka. Poprilicno su skupi, preko 1200 din. duzni metar.
To ce onda da bude ozbiljna kuhinja
Vrata racunaj kao sto smo vec rekli: 1.5mm x 2
Takva vrata se kupuju gotova, tj. prave se po datim dimenzijama, tvoje je jedino da ne pogresis u proracunu!
Gde da kupis se raspitaj na istom mestu gde kupujes univer, oni ce znati da te upute.
Citat:
fodi:
Posto ce mi kuhinja ici u G (ge) moram da uzimam dve radne ploce, a one su sa prednje strane zaobljene. Zanima me da li postoji neko resenje za lepsi izgled na mestu gde se spajaju radne ploce. Bocna strana ploce je ravna, i to mesto, u duzini od 60 cm. gde ce se spajati taj ravni deo sa tim zaobljenim nece biti u potpunosti ravan. Ploce ce nalegati jedna na drugu pod pravim uglom, da li je mozda bolje da ih spajam pod uglom od 45 stepeni?
Pod uglom od 45 stepeni vecina radionica za secenje, nece hteti da ti isece. One koje hoce ce to posebno da naplate.
Moj savet je da spajas pod pravim uglom. Za samo mesto spoja postoji standardna alu lajsna koja odlicno naleze na mesto sastava.
Za tu lajsnu pitaj tamo gde budes kupovao radnu plocu.
Citat:
Treba imati u vidu da su mi zidovi poprilicno krivi, sto me dodatno plasi.
To resis na sledeci nacin:
Elementi (donji) treba da ti budu kraci od ivica zida, a preostali luft ces pokriti ivicama radne ploce i lajsnom do zida.
Elementi (gornji) isto pravis krace, pa posle napravi se cokla od univera koja ce da pokrije luft, nju mozes ukrasiti sa fluo cevima i/ili halogenim lampama.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!