Citat:
zarkojMa sad sam se izvestio ima da skidam svaki dan :)))))).
Pa dobro...sad kad treba da menjamo semeringe,znamo kome da se obratimo.
Salim se :)) Mislim..super sto si to sve sam odradio!
E da..posle servisa karburatora,potrosnja po gradu mi je
9l (+/- o.5l)
Ali to je 100% gradska voznja,jer meni je maltene svaka voznja prelazak preko Brankovog mosta ili Gazele (i vracanje naravno),a jednom moram da nagazim i guzvetinu u povratku ili odlasku,a ne retko i u oba smera.
Konkretno kod ovog merenja kod predjenih 190Km,mozda je ukupno bilo max. 20Km nekakve poluotvorene voznje,a ja kao tu poluotvorenu mogu da racunam samo na potezu BIGZ - Ada i to ako nije guzva i ako me uhvati zeleni talas i (Ibarska) Zarkovo - P.brdo,takodje ako nema guzve.
Iskreno..meni je bitno samo da je ispod 10l,jer ranije je trosio min. 10 (i to samo kad je Mars u konjukciji sa Venerom
),a cesto mnogo vise!
Evo bas pre servisa sam zabelezio rekordnu potrosnju od
20l!
Mada nisu bile uobicajene okolnosti.Bio je jos uvek onaj minus,jednom mi je presisao..pa nisam mogao da upalim,pa sam istrosio akumulator,dok na kraju nisam upalio po uputstvu :) sa drugim akumulatorom,
pa je tu bilo i xy prisilnih zagrevanja,mislim na situacije kad cekate nekoga :) pa ono "idem ja da upalim,a ti sidji" varijante,pa taj neko sidje posle 20 min.,a u kolima hladno,ne gasi mi se :))
I tako..nekoliko tih "zagrevanja" i sve kad se sabere i oduzme,meni auto ostane bez goriva sa predjenih 47Km,a sipao sam za 1.000 din. (8,5L) i bilo je u njemu barem 0.5l,a verovatno i vise.
Da,posto jednostavno nisam mogao da verujem da je tada nestalo goriva,nije me mrzelo da skinem plovak i zavirim u rezervoar...bio je suv kao barut. :)
I tako..ne ponovilo se,sad je sve o.k,videcemo dokle ce da traje :)