Citat:
Smig0l:
Gree amber premium 12... da li bi bila ok za Prizemnu kucu istok , nema grejanja ispod/sa strane. Pvc prozori i vrata. Urađena je spoljna izolacija, stiropor debljine 12cm. Na tavanu nema izolacije. Dva veća prozora u toj sobi koja bi se grejala. Oba su dך (1.17m×1.55m) visina u sobi 2.60m. Ukupna kvadratura je 78 a sobe koja bi se grejala je oko 30kv.
Ne znam zašto je nestao moj post od danas, verovatno je mod nešto pogrešno skontao pa obrisao. To što sam spomenuo drugog proizvođača je zato što su te klime na slovo M najslabije 12-ce, u smislu da će se i sa dve takve ogrejati dobro izolovanih 78kvm, sa 12cm izolacije na zidovima i 20cm na plafonu. Stavlnati Amber u dobro izolovanih 30kvm je bacanje para, i to mora da se kaže. Prejaka je Amber klima za to. Radila bi kao on-off. Ako se već ide na klimu te cene, u dobro izolovanih 30kvm bih pre stavio 9-ku. Ili jeftiniju 12-cu. Da ne spominjem firme, vidim da se odma briše, iako mi nije bila namera da pokrećem polemiku bilo kakve vrste. Jednostavno, dve manje klime će uvek lepše ogrejati kuću od jedne velike.
PS: Viola Pro odaje 2.6kW@-10°C, bar po papiru koji uvoznik daje uz klimu. Izračunaj koliko ti treba kW za grejanje po kvm, i matematika je jasna.
Fujitsu ASYG 12LTCA @30kvm + 2kom TA 2kW+2kW@30kvm. Izolacija spolja demit 8-10cm, tavanska ploča 10cm vuna.