[quote]neca: Brate svaka tebi cast ali mi samo objasni otkud meni na fakturi 1600 dinara za setup.( jel to mozda OBAVEZAN TEHNICKI PREGLED)
Jel i te pare dajete njima mozda?
ne mozda nego te pare uzima centralni servis a ne serviseri tu cenu odredjuje centralni servis i moje je samo na primer izlazak na teren a ostalo ide njima.
Bio sam danas u u opstini, sa namerom da odjavim radnju, i pored one taxe (oko 800din) trebate doneti i resenje o DEFISKALIZACIJI...
Nista...odem ja u firmu gde sam kupio kasu, kazu defiskalizacija kosta 1000din, fisklalizacija isto 1000din (trenutno nemam lokal, ali nameravam ponovo da radim)...dobro rekoh, ajde da defiskalizujemo....
Kazu treba da znate da cete onda dobiti kasu u delovima, tj. samo tastaturu, cela mat. ploca sa fiskalnim modulom ostaje kod njih
(ko da je mi nismo kupili?!) i oni je kao cuvaju godinu dana a posle je unistavaju! (dal` da im verujemo?)
Pa dobro bas me briga, pomislim za 1000din dobijam drugu plocu, ali jok bre, 1000din je samo njihova usluga ugradnje modula, a sve zajedno (mislim na ponovnu fiskalizaciju) izadje oko 8500din (slucajno je oko 100e, jel`?)
Uglavnom dobro obratite paznju, jer recimo ako hocete da kupite polovnu kasu, treba voditi racuna da ce vas fiskalizacija kostati jos +100e...a ako prodajte vi vidite sta mozete dobiti za tu kasu (nista) jer ako ste je platili 200e, kupac vase kase nece hteti (ako zna za jadac) da vam da 100e (50% od onog sto ste vi dali) jer ce ga ta kasa na kraju kostati vise nego nova...
Opasni su majke mi..
Znas kako ide oko toga defiskalizacija je besplatna a modul koji treba da se kupi da bi kasa opet bila prodata kosta zavisno od modela kase i modula a za maticnu plocu ne znam to koliko ja znam ne ide ni uz jedan fiskalni modul vec je svaki odvojen a ako se uzima kasa posle defiskalizacije ona se daje bez fiskalnog modula (u slucaju kasa koje ja servisiram to ide tastatura,termalni stampac,maticna ploca i baterija a u druge dobijas kasu u kompletu ali bez modula jer je na stek to jes dobijes celu kasu) a za modul on se unistava u prisustvu inspektora iz poreske on donosi zahtev za njegovo unistenje tu mi nemamo veze ako donese unisti se inace sedi ( zauzima prostor ) u magacinu.
[Ovu poruku je menjao ludak-np dana 05.07.2005. u 10:37 GMT+1]
ALI sta ces kada je tu.