Lemic,
Kad ne mogu da ti pomognem ajde da ti odmognem malo ;)
(ovo je ot)
Promeni malo ugao gledanja covece. Hoces kucu u bg, nemas para i jos da bude ‘zdrava’.
A da uzmes malo mapu u ruke u pogledas gde je mladenovac recimo? Znam gomilu ljudi koji sa 50-60km i vise dolaze svaki dan u bg na posao i nista im ne fali. Kao i iz bg u ns recimo. Tamo ces imati zdravo okruzenje, svakako zdravije nego ovde. Ili posto poto hoces da budes na 20 min od centra?
Drugo, jesi uveren da bas hoces kucu? Masa ljudi bezi od toga kao djavo od krsta i prodaju ih u bescenje jer, kad padne sneg moras lopatu u sake, na prolece kosu u ruke, posle oluje malo na krov da namestis samo onaj jedan crep sto je otpao... i tako godinama.
Iz tih razloga masa se doseljava u grad i po svaku cenu zeli da se dokopa svojih makar 25m2 na 17-tom spratu.
Jer te godine x nzv sitni troskovi odrzavanja izadju skuplje na kraju nego stan.
A i nas mit o ’pravljenju kuce za potomstvo’ je samo mit. Suvise sam se nagledao toga, i sam sam iz te price, da se napravi porodicna kuca, deca porastu i onda po prirodi stvari hoce da se odvoje. Dodje do prodaje njacesce. Ili varijanta deca se odsele u kanadu, ili je zet lelemud koga libo stojko da zivi sa rodbinom ili obilazi a kamoli odrzava neku kucu van grada. Ona ostane prazna i propada. A ’tata je na ledjima vukao dzakove...’
Razmisli malo i o tome a ne samo o ’zracenjima ’
I da, malo si mi nesto neodlucan za ’coveka sa save 20god’.
Pozz,
gleb