Evo i od mene pitanje...
Zenin otac i majka imaju kucu koja je nekih 120m2..
Posto njih dvoje zive sami u toj kuci i koriste prostoriju jednu(dnevni boravak) i drugu(spavacu)..zele samo te dve prostorije da greju.(to je u prizemlju)
Do sada su se grejali na drva i TA pec(spavaca)..a GAS-ovod je prosao kroz njihovu ulicu...i oni su se nesto bas zalepili za to...da kupe kotao i greju se na gas.
Po mojoj proceni ono sto sam ja njima predlozio je da nastave i dalje da se greju tako,jer ipak su njih dvoje sami.Kada se kupuje kotao bas za tu povrsinu(120m2) znaci mora neki od 24kw,plus prikljucak,cevi,instalacija, i sve ostalo sta ide uz to.
Sto znaci da nemozes grejati samo dnevni b. a kupatilo,predsoblje..i ostalo ne-grejati...ili pak sve moras da bi to tako funkcionisalo.Ipak za duzi period po meni,treba odraditi instalaciju kroz celu kucu i sve kako treba,da se nebusi i nekopa svake godine.
Znaci sta je logicnije iz vaseg iskustva???
Nastaviti sa drvima ili dati novac za grejanje u celoj kuci..a njih je dvoje???
Da sve to srede treba im oko nekih 3000eur....po mojoj proceni...jer nemaju nista(nisu pre imali etazno grejanje,neki kotao..i sl.)..nemaju ni dobru izolaciju..vec samo ALU stolariju na dnevnom b.
Ili ja gresim!!!