Citat:
Generalno, imas dve taktike. Cekas u nedelju oko podne da se pojave oni likovi u Knez Mihailovoj sto urlaju "Hallloooo oglasi", kupujes brze bolje i vrtis telefone, trazeci nesto sto ti odgovara.
Druga taktika je jednostavnija, ali skuplja. Ima dobrih agencija koje ce ti naci stan kakav trazis.
I jedna i druga taktika su.....jedna taktika...Halooglasi..i dr. su puni agencija koji se sakrivaju iza dobro odrađenih oglasa poznatih kao mamci...isto tako sam ja pre god. dana čekao oglase,vrteo telefone,čak 33 tel.broja dobro se sećam..i jedva našao preko prijatelja...
Šta sam izgubio,vreme novac(za oglase,telefoniranje),nerviranje,čekanje..
Re:
Traži na lokacijam gde ne može da bude to(što si pomenuo)...nikakav strogi centar,blizina ovog ili onog...jer tu ono što vredi i lux je i košta,a i slabo ima da se nađe..Naravno treba imati i sreće,poznastava..itd.Pusti priču ljudima,kolegama,familiji,drugovima da ti je potreban stan...
Kao što rekoh, agencije uzimaju % pa dobro razmisli,ako si sa vremenom OK, nežuri,pogledaj više stanova,nedaj lovu nikom u napred,sačini ugovor(mesečno plaćanje),proveri gazdine papire od stana(one fore da gazda nije u zemlji,na putu je itd. slobodno zaboravi),plaćene račune,traži stan od 1. u mesecu,proveri dobro(ovo je najbitnije)u stanu...Grejanje,Struja,Bojler,slavine,prekidače,parket,roletne....itd(detaljno).Mislim verovatno(ili nisi) iskusio ove stvari..pa...mali podsetnik!!!
Polu namešten stan je u 80% slučajeva je nenamešten, iz razloga što su tu stvari koje možda Ti nikada nebi držao u stanu a ni u svom životu(pa ih moraš negde skloniti..u dogovoru sa gazdom..naravno ako hoće).U to spada i Krevet,garniture od 20god.,tepisi..i ostali šut(iz prošlog veka)...pa tako bolje razmisli o Ne-nameštenom stanu...makar ćeš imati viška prostora,komfora...postepeno ubacivati po neku stvar...sledeći put ako se, i kada se, budeš selio biće ti mnogo jednostavnije...traži ćeš Ne-namešten bez razmišljanja(jer ćeš imati svoje stvari)..Jer za svakih +50 eur. mesečno možeš kupiti neku stvar..Nepričam ti bez razloga jer sam se ja z***bo...trebao mi je stan ..al na brzaka!!!
Moja Preporuka je NBG...
Stan u Gandijevoj kod Vojvođanske Shurak je pre mesec dana našao 55m2..200€(nenamešten),CG,Kuhinja(bez fri. i špo)KTV,PVC,I,Ormari,terasa 8m2. 4god.stara zgrada..ubacio je svoje stvari koje je imao i sada je sasvim ok..čak lux!!!
pozdrav..
[Ovu poruku je menjao deki77 dana 11.02.2006. u 22:26 GMT+1]