mycontrails: Nisu zaboravljene vojne tablice, izgledaju slično starima, već su predstavljene. Mislim da ćeš moći da nađeš kako izgledaju bez mnogo muke.
Iako nisam oduševljen novim tablicama, nisu ni tako loše. Deluju staromodno. Možda je to dobro pošto će i one trajati ko zna koliko. Jedina stvar koja mi se BAŠ ne dopada je nula sa onim kosim crtama. Strašno! Kao da nije dobro otisnuta. Možda će to izgledati bolje uživo.
Neke stvari ne razumem, pa ću ih navesti. Ako neko ima dobre odgovore, voleo bih da čujem vaša razmišljanja.
- "Sva slova latinice i XYW"... to meni i dalje liči da su kombinacije kao ŠA123ĐW moguće. Da li neko ima preciznije informacije?
- Čemu onoliko petljanje oko diplomatskih tablica? Umesto da pojednostave situaciju, sve je isto kao i pre. Da li je bitno gde je izdata tablica i za koju godinu ako će vozila imati i nalepnice? Ne smeta mi što piše BG na njima ali me zanima koliko ima diplomatskih tablica izdatih VAN Beograda, konzulati u Nišu i Subotici i to je to... 20 automobila sve ukupno, možda ni toliko. Slično tome, i posebne limene ovalne tablice CD, CC i CMD su donekle van pameti. Zar nije jednostavnije staviti to na samu tablicu umesto slova A? 60CD123 ili 23CMD01.
Ne želim da zvučim negativno. Samo me zanima logika koja stoji iza ovih odluka. Hvala unapred na odgovorima.