pisac
Član broj: 13046 Poruke: 4578
|
Istu tu klimu koju su tebi ugradili šabani, ja sam ugradio sam, i vrlo je tiha, i nema nikakve vibracije iako nisam stavio gumene izolatore.
Normalno, uzeo sam kvalitetne nosače koji je odmaknu propisanih 30cm od zida, libelom sve precizno izmerio pre bušenja, i pričvrstio desni nosač (onaj na koji legne teži deo kompresora) sa 5 šrafova 12mm, a levi nosač sa 3 šrafa 12mm.
Verovatno su oni napravili neku brljotinu sa tim ukrivo montiranim nosačem, koji onda pojačava vibracije iz nekog razloga (možda klima leži na 3 šrafa umesto 4).
U svakom slučaju, ako ti kompresor nije odmaknut 30cm od zida (kao što piše u uputstvu), možeš da ih nazoveš i da kažeš da nisu montirali klimu po uputstvu proizvodjača, i da imaš vibracije, i da ćeš nazvati tržišnu inspekciju ukoliko ti ne reše problem. Ako se ne odazovu, stvarno nazovi tržišnu inspekciju: verovatno će ti reći da im (servisu) pošalješ pismenu primedbu, pa ako ne odgovore onda inspekcija preduzima dalje korake... ;-)
Moraš biti oštra, što je mnogim devojkama malo teže, ali šta je tu je, u takvoj zemlji živiš.
|