Citat:
anon3017188:
@zoxor...........Kakvi su tvoji utisci od prosle zime.Da li ima nesto sto bi menjao ..npr...velicinu klime , mesto montaze ......itd.Interesujeme neko tvoje misljenje--iskustvo koje si stekao prosle zime.Pokrivenost prostora topli-hladni delovi kuce , defrost uredjaja , pad kapaciteta , brzina -kolicina izduvavanja iz klime........ nesto onako okvirno..
Potrosnja struje nije bitna !!!!
Prosla zima i nije neki reper (nije da se zalim ne bih se ljutio da ponovo imamo takvu zimu) ali evo mojih utisaka:
Meni spoljne jedinice stoje tako da kosava (juzni banat) duva bocno u njih tako da ja nisam imao problema ali
sam licno video kod prijatelja gde kosava direktno bije u sp jedinicu da je bilo problema (defrost) onih par dana kada je vetar stvarao smetove
ali u proseku nije problem medjutim ako covek ima izbora nije zgoreg voditi racuna i o tome u vetrovitim podrucjima.
Spoljne jedinice mi stoje na fasadi spustene na visinu da se moze proci ispod njih a ipak se lako stize do njih bukvalno sa stolice.
Unutrasnje jedinice su na nesto manje od 220cm o cemu isto treba voditi racuna ako se sa istim zelimo grejati.
Kao sto sam i ranije rekao bez dobre izolacije grejati kucu klimama nema smisla ja zahvaljujuci dobroj izolaciji nisam imao problema
sa kapacitetima (otprilike je 25-30 kvadrata na Daiseikai 6 velicine 10)
po sobama nisam primetio slojevitost niti osetljivu razliku temperature blize i dalje od klime iako je brzina ventilatora na najmanjoj.
koliko se secam led na spoljnim jedinicama mi se uopste nije stvarao (mislim na tacnu) tako da mi grejaci nisu ni radili a sto se defrosta tice nisam bas vodio racuna ali mislim da su bili relativno retki.
o padu kapaciteta isto nemam zapazanja zbog blage zime (prva zima) naravno mogao bi da pisem o nekim prethodnim iskustvima ali to su
iskustva iz neizolovane kuce sa losom stolarijom i klimama nize klase (Carrier silver plus) nego sto sada imam.
o potrosnji struje ne bih ni pisao posto bih odmah naleteo na kritike po pitanju iste iako su mi klime na zasebnom strujomeru i fakticki po tom
racunu placam samo sto mi potrose klime.
Toshiba Daiseikai VI velicina 10 komada 6 Grejem
150m2 na 22C i 50m2 na 17C Hladim 200m2 na
24C Zidovi cigla obostrano malterisana 45cm + 10cm
stiropor Podrum 10cm stiropor sokla 3cm stirodur
Potkrovlje 30cm vuna ventilirano kroviste + 10cm
vuna iznutra na spoljne zidove + gips Sestokomorni
PVC low-e velux krovni prozori