yo B!
pa pazi, slazem se da je to dosta neprecizno, svakako... + postoji pitanje, cak iako bi osmislili neki interesantan i ne-previse-destruktivan (u smislu da ne osteti igracku) nacin borbe, o5 ostaje pitanje: kako uraditi ciljanje?? doduse, to moze da bude, barem za pocetak, dosta linearno. ti imas "top" (iliti: oruzije) na avionu. ono ide pravolinijski, gde god ti "nos" aviona gleda, tamo ce i da ide "projektil". znaci imas prosto jedno veliko crveno dugme, bas kao u crtacima, i pise "Fire!"
a sad navigacija ... hm... da.. to si u pravu.. svakako bi bilo tesko, ali verujem da se to moze nadomestiti smanjenjem brzine, jer, nije ideja da imamo 4 aviona koja JURCAJU po nebu, i niko nikada nikoga ne pogodi, cak iako se namerno namestaju jedni drugima! :P
mozda se vazdusne borbe mogu ograniciti, makar za pocetni model cele ideje, na helikoptere. zasto?
1) sporiji su
2) lakse su mete (seti se, mi zelimo combat, to je prva stvar, znaci zelimo da vidimo crush&kill&destroy)
3) lakse bi i ti sam ciljao protivnika!
naravno, verujem da si totalno u pravu za ostecenje igracaka, to nikako niko ne bi voleo. ja na prvom mestu, iako bi dao $130 (110 eura? 9000 din?) [cifre su odokativne, ne zamerajte :P ], i onda mi neko vec posle prve "vezbe" ili prijateljskog duela sjebe moj novi helikopter, e pa - onda bi taj helikopter u celini postao "oruzije", posto bi jurio protivnika da ga isprebijam sa krshom koji je ostao da se dimi na zemlji!
stoga, bas sam zato i mislio o "bezbolnijem" nacinu borbe, a koji je o5 sasvim prihvatljiv, evo primera, dao sam vec gore link:
http://www.thinkgeek.com/geektoys/rc/7485/
znaci -> infra-red oruzija, ili neke slicne "laserske" zamene.
znas sigurno one male "crvene tackice" u bioskopu, kada se klinci mangupiraju, ili kada profesor na predavanju pokazuje nesto na tabli/slideshow-u...? to je laser, zar ne? precizan svetlosni snop. sta ce ti vise, verujem da to moze da se "hvata" na svakom vozilu, barem u nekom smislu, znaci da se registruje kao "pogodak" kada laser predje preko tebe. done. barem za pocetak to moze da bude resenje
prednosti?
1) infinite ammo!
2) no real damage to toys
3) speed of missiles (instant hit)
4) cool aiming help
why am i writting on english now?? :P guess i got carried away.
anyway, mozda bi tako moglo da uspe.
zamisli duel 2 helikoptera. negde gde postoje prepreke/zastite/zakloni. znaci tipa moze i u SUMI ako bas mora, pa se stekas iza drveta, zbuna, ides nisko od zemlje, ili skroz od gore napadas... taktike bi mogle da budu max!
i zato ti kazem - pazi - ja jos nemam ni vremena ni toliko ideja (lazem, ja sam ko pravo dete), ali zamisli sta bi likovi mogli da smisljaju.
pa posle nadogradnja oruzija, stitovi, formacije... i eto nama celog malog "ratovanja", i sve je naravno friendly. i to se odrzava iz zezanja i druzenja, nije cilj da se pobijemo tamo! haha... :P
a jos ako nije "preskupo", moze da bude zaista za sire narodne mase... znam da su svojevremeno na TVu emitovali "machine fight", tako nekako, gde svako napravi svoje "vozilo", po volji, od selektovane grupe delove sa otpada ili tako nesto, i onda se bore razne masine... i kao mass destruction, last man standing pobedjuje. bila su i pravila, i arene i sl.
ali to su bile velike masine.
i custom made, bez nekih specifikacija ili balansiranja "snaga" protivnika...
i skupo.
i opasno (tamo su se one kretale jako brzo i tukle druge "robote" po nogama, u visini glave, sve redom)
ako moze to isto - ali u mini verziji.....
pa vrh!
pa idealno za igranje!
uh.. ja se bas raspisao... sorry ako pisem previse, nego prosto razmisljam ovde zajedno sa vama svima... why not?
sta je, zapravo, jedina prava prepreka.... ?
kesh?
igraci?
marketing tj. popularizacija novog sporta?
lokacija?
pravila?
svakako se mora napraviti koncept, a ni to ne mora da bude toliko jezivo strasno, znaci minijaturan set jednostavnih, kratkih i jasnih pravila.
tipa postoji refuel, nekoliko "modova" igre (deathmatch, ctf, time win) i sl..
ja ako se namrgodim, mogu to da napisem za 2-3 dana..
naravno svaka pomoc je dobrodosla, ali pre toga.. da vidim da li jos neko ima neku ideju, ili kontra-ideju, u smislu -> zasto to ne bi uspelo?
jesam li ja jedini ovde (pored bakare
) koji misli da bi to bilo zabavno..?
i da moze da se prosiri na siroke narodne mase?
i u evropi?
i na planeti?
i da se obogatimo i postanemo milijarderi kao osnivaci tako GENIJALNOG koncepta...
hmm... zasto ja postujem ovo ovde... idem veceras do zavoda za patente.. :-"
lol
poz,
i hvala sto odgovarate
dootzky
p.s. kad vas budem video "u vazduhu", ima da vas poobaram, one by one, jer ne mozete ni da vidite moj helikopter koliko je brz, a i precizan!
B-) znace se odmah ko je pravi "sky-captain"