Ne znam prijatelju šta da ti kažem osim da ti opišem svoje iskustvo s jajetom
Vozio sam ga 3-4 godine i uglavnom bio zadovoljan što se tiče udobnosti, kvaliteta, ubrzanja (1800ccm) lim je garant I klasa, pa donekle i potrošnje. Ajd da ti opišem potrošnju pošto nijesam čuo ni vidio da jedno auto tako drastično mijenja potrošnju zavisno od uslova. Prvo i najljepše;) Na otvorenom i uglavnom pravom putu, (na umu mi je Nikšić-Podgorica) kakvih je kod nas mali broj a u Srbiji uopšte nije, dakle na takvom putu trošio je izmeđi 6 i 6,5 l supera, baš super. Po brdskim, tj. planinskim putevima oko 9-10l. Međutim po gradu trošio je 11,5 do 12,5 l. E slušaj sad, zimi kad su mrazevi i kad ga moraš voziti (po startovanju) 15 min. pod sauhom, još ako je na ulicama snijeg ili led, trošio je prijatelju, uopšte ne pretjerujem, i 15 ako ne i kojih pola litra više. Zatim, djelovi su za razliku od VW auta skuplji bar 25-30%, za Opele ne znam, no gledajući cijene polovnjaka mislim da je približno i sa opelima. Pa onda registracija, na mojih 1798 ccm, iznosila je oko 135 eura. Pa u sred ljeta prvo jutarnje paljenje isključivo pod sauhom, što i nije nešto strašno. Za mene, gepek je bio sasvim OK, nikad nijesam uspio da ga prepunim, za šta takođe treba para;) Ja zaboravio glavno, jaje je proizvedeno daleke 87. god. za 3-4 godine ja nijesam imao neki ozbiljniji kvar ali napominjem i da ga nijesam mnogo vozio. E da, farba, treće godine po kupovini (tj. njegove 15-16) počela je da mijenja boju iz tamno zelene metalik u običnu crnu
i da se na rijetkim mjestima i malo ljušti, ne mnogo. Ajde kad sam se raspisao da ti u detalje opišem što ćete možda interesovati. Kupio sam ga 2001. za 4700 DM a prodao 2005. za 1500 eura. upravo je pored mene naš oglasnik polovnjaka i vidim jedno Audi 80, 1800 ccm 89. godište 1300 eura, pa drugi sa plinom 1990. god, 1700 eura i tako približno. Nijesam razumio tvoju cifru s koliko para raspolažeš ali kod nas sa jaje od 87-90. može naći baš ovako, 1300-2000 eura, recimo TDI i sl.
E sad da ti kažem možda važnu stvar, Dugo godina sam ribolovac i kamper, zaljubljenik planina. U svemu tome napravio sam dugu pauzu sigurno15-tak godina. Sad sam otišao u penziju (53 god.) mlad penzioner, i odlučio da se vratim nekadašnjim aktivnostima. Para se nejma a želje velje, volio bih da mogu doći do Suzuki Samuraja koji bi bio idealan za mene, ali hoćeš. Vjerujem u cijeloj cg ih nema više od 20 kom. a i to su sve baš izrabljeni terenci, znaš kakva je cg, sve goli kamen, uspon i krivine. Ovo nekoliko što sam vidio da se prodaje su godišta od 82. do 89. i koštaju od 1900 do 2500 eura. Ja bih nekako i skrpio da kupim neki i do 3000 ali budući da su to stara auta trebalo bi još 1000-1500 e da se dovedu u red, pa benzin, registracija.....penzijica 144,70 e. Jbg, ne može pa ne može. E da je ponuda veća čeko bih ga godinu dok ga nebih kupio, ovako razmišljam o običnom, na jedan pogon i vjeruj da su mi Opel Vectra i druga posebno malolitražna Opelova auta, kao i druga, Ford, Reno..... Samo mala litraža tj. potrošnja i mala registracija. Koliko god žarko želio Samuraja i koliko on bio baš pravo auto za mene, JBG. ne može se majku mu kad sam sirotinja.
Eto prijatelju o audiju sam ti rekao sta sam znao, možda i nešto preskočio ali da znaš, budući da ću najvjerovatnije kupiti nešto s prednjim pogonom ja ću se odlučiti za neko 1.1L do najviše 1.3L pa bio to Opel, možda baš Vectra
ili Reno, Ford...
I na kraju, molim drugare koji pročitaju a znaju nešto više o mogućoj nabavci Samuraja ili bilo kakvog malolitražnog terenca, može i dvosjed, ne budite lijeni javite. Ima jedan u Nikšiću koji ga sanja.
Pozdrav!!!!
P.S. Dao sam ti sadašnje cijene i godišta Audija, a slušaj isto za Vectre: Opel Vectra 1992. god. 1.8 ugrađen plin, registrovan, 1800 eura, pa zatim, Vectra 1992. + 5 alu. felge, 1500 eura, pa Vectra karavan 1997. 1.6, 16v, full oprema, sekvent plin, ocarinjen u odličnom stanju, 3450 eura, pa Vectra 1998.god. 16v, registr. 3500 eura, pa Vectra 2.0 16v, registrovan, servisiran, centralna, servo, ABS, klima, el. podizači, el. retroviz. 2x air beg, al. felge, nove gume, eto prijatelju, čovjek ne navodi cijenu ali ne vjerujem da je više od 3800-4200e, ako te baš zanima evo ti njegov broj pa pitaj : 067-605-506
Vozdra!