Zdravo svima,
nije me bilo cele nedelje. Isla sam u Milano i nadala se da cu kupiti tamo jos neke stvarcice za bazen, ali nisam kupila nista.
Zeznola sam se sto sam letela low-budget kompanijom, pa nisam mogla nista da nosim. Ali, u martu cu ponovo da idem i vracam se bar sa robotom, ako ne i sa swim-jetom.
Evo male rekapitulacije troskova.:
Sam bazen sa opremom i montazom me kostao 1.225 Eura.
Osatli radovi:
iskop za bazen : 7.000
iskop za kanalizaciju kroz celo dvoriste sa 4 kolektora 2.500
materijal i ruke za kanalizaciju i vodu (jos jedna cesma i tus u dvoristu 260 Eura= 27.000
cement 28 dzakova x 600 din= 16.800
gvozdje 7.200
stiropor 5cm polutvrdi 30m2 5.490
pesak sejanac 3m3 sa prevozom 4.900
pesak dunavac 6m3 sa prevozom 4.200
sljunak 3m3 4.200
ruke za kosuljicu 10.000
ruke za nasipanje izmedju terase i bazena, betoniranje ploce terase 20.000
blokovi za ogradu i produzavanje terase 2 palete 10.000
ruke za zidanje novw ograde( to sam preplatila- zeznula se) 12.000
Daske za salovanje 2.000
UKUPNO: 75.790 dinara
Znaci, sve ukupno sa bazenom : 2000 Eura.
Jos ostaje estetika, u smislu oblaganja terase i stranica bazena koje su vidljive necim plemenitim i ostale sitnice koje ce sve da ulepsaju, racunam da "istresem" jos max. 500 Eura.
Brko, obavezno napravi to sto hoces u podrumu.
Ja sam gledala one velike kace od plastike, ima ih precnika 2 metra, a dubine oko 70cm. To bi ti mogao sa svojom mastom i vestinom da napravis kao san. Jos bolje je napraviti od polovine velikog bureta, kao japanci. Unutra ubacis dva ona niska a siroka radijatora, stavis na njih drvo (dao klupa) i uzivas, brate moj cele zime. Ja sam sa mojim majstorom za grejanje vec pricala da mi veze 3 radijatora razlicite visine jedan ispred drugog kao stepenice, pa da im napravim gaziste od epoxy ili poliuretan smole i da ih spustim u bazen, pa da vidim sta ce da se desi. On se odusevio, kaze da je izvodljivo.
E, odoh sad na spavanje, jutros sam ustala u 5 da stignem na glupavi wizzair-ov avion.
preduzimljiva baba