Po iskustvima ljudi i preporukama sa ovog posta, vlasnik sam LG no-frost kombinovanog (valjda) GR-389SQF od 303L i u odnosu na prethodni mali samootapajuci frizider, bolji je xxx puta. Hrana bukvalno traje 10-ak puta duze sto je neko vec na pocetku i rekao, otovreno pakovanje virsli cesto i par nedelja stoji otvoreno, a virsle se ne ulepe i ugnjitave kao u obicnom frizideru. Narezana sunka, sira, salata, sve stoji tako kako je. Malo dolazi do susenja, ali se to lako regulise posudama koje imaju otvor na poklopcu, kad se vidi da je hrana "vlazna" otvori se rupica i obrnuto.
Svaka preporuka za no-frost tehnologiju, isplati se sama po sebi, hrana zaista duze traje, ne secam se da smo ista bacili jer ne jedemo uvek kod kuce. Placen 30k na popustu, u NS.
Mozda nevezano za no-frost, ali kako do sada nismo imali pristojan zamrzivac (osim onog malog u malom frizideru) zamrzavanje hrane nam je umanjilo troskove za ~80e mesecno, sto ce reci da se zamrzivac otplati sam od sebe kroz ~6 meseci.
Jedno prakticno pitanje, pun zamrzivac radi na podeoku 1 od 5, hrana je zamrznuta, kao kamen tvrda. Kad ubacim nesto nezamrznuto u zamrzivac sekciju, onda povecam na 2-3 podeoka do sutra. I bude naravno sutra sledjeno.
Da li to utice na duzinu cuvanja namirnica, jer recimo da treba 4-5 meseci da hrana procirkulise kroz zamrzivac, pa bi mozda ipak treba drzati zamrzivac na vise podeoka? Takodje bih kupio recimo termometar za friz, cisto kontrole temperature radi, ali je hrana bas hladna i sveza u frizideru, da li je bolje regulisti temperaturu termometrom no tim podeocima? Frizider recimo stoji na 2-3 podeoka. Kad povecam preko i uzmem nesto iz frizidera, vec je neprijatno hladno, a ko sto rekoh, nisam primetio da trenutna podesavanja smanjuju trajanje namirnica. Cak se i mleko ne kvari, bacim ga iz predostroznosti posle 2-3 dana ako stoji otvoreno
