Johnny, posto sam pravio vrlo slicne elemente moja je preporuka da ne stavljas 2 gasna podizaca na takva vrata. Ja sam stavio i morao sam skidati jedan jer je bilo vrlo tesko i meni da zatvorim vrata a kamoli zeni. Jedan je bio taman a lepo otvara i drzi vrata (90x35 Alu). To ti i nije neki problem jer kada montiras jedan, probas kako radi pa ako nisi zadovoljan onda montiraj i drugi ali sva je prilika da ti nece trebati.
Za sarke su ti ljudi vec rekli, obavezno idu sarke, ti i treba da dobijes ta Alu vrata sa vec izbusenim otvorima za sarke. Tu je moguc problem ako Alu profil kojeg si izabrao nema sa unutrasnje strane dovoljnu sirinu za standardnu sarku, onda moras da trazis sarke za te manje otvore...uglavnom, obrati paznju na ovaj detalj.
Ajmo sada na fotke, nisam slikao kada sam namestao gasne amortizere/podizace na vrata sa Alu vratima jer sam cekao da ta vrata budu izradjena ali postupak je potpuno isti kao i za ova obicna vrata.
1. Kao sto vidis u kompletu se dobija sve sto ti treba za montazu pa i uputstvo:
2. Ovo je neki moj fazon kako sam ja krenuo i skontao da mi je najlakse. Znaci prvo se montiraju sarke (obavezno) i ceo element obrnemo naglavacke i otvorimo vrata. Sada podesi u kom polozaju hoces da su ti vrata kada se potpuno otvore, ja sam hteo da budu bas pod 90 pa sam ih tako i postavio. Ispostuju polozaj onog drzaca na samom elementu kako ti preporucuju u upustvu za zeljeni polozaj vrata. Kada si ga montirao, zakaci amortizer na taj drzac i na drugi kraj amortizera montiraj onaj deo koji ide na vrata, onda jednostavno ga pustis na vrata i samo ce ti kazati gde treba da usrafis taj drugi deo sto ide na vrata. Obrati paznju da bocno dovoljno odmaknes amortizere da ti ne bi udario u ivicu elementa kada ga budes zatvarao. Mozda na prvu loptu ovo zvuci malo komplikovano ali veruj mi da nije, kada krenes da radis bice ti sve jasno.
Ti si taj element vec montirao na zid i to ce ti znacajno iskomplikovati posao ali jbg. snacices se...
Montirani podizaci, vrata su otvorena u polozaju u kojem sam i zeleo. Kasnije sam skinuo jedan podizac zbog razloga koje sam vec naveo gore u tekstu. Vidi se da ledja elementa nisu jos bila montirana i to iz razloga eksperimentisanja sa ovim podizacima. Prvi put sam radio sa ovim stvarima i hteo sam da vidim sta se desava kada zatvaram vrata, da li negde nesto zapinje i sl. Za ova vrata mi je trebalo oko 1,5 sat dok sam ja sve dumao, gledao, obilazio oko elementa kao macak oko vrele kase. Posle ovoga, na Alu vrata sam montirao podizac za 5 min. jbg, iskustvo.
Try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations.
Monty Python's The Meaning of Life