Citat:
vukad: Pa dobro, kod seljaka i sir na vrhu kace ima drugaciji ukus od onoga na vrhu, sto ne znaci da Srbija ima "mnogo jedinstvenih vrsta sireva".
Iz te premise zaista ne sledi moja konstatacija, ali ja nisam koristio tu premisu. Niti ta premisa ima bilo kakave veze sa takvim zakljuckom.
Citat:
Niko od njih nema prepoznatljivu i jedinstvenu recepturu i tehnologiju proizvodnje sira. Postoje neke prilicno nedefinisane kategorije kao sjenicki ili zlatarski, ali Srbi uglavnom dele sireve na cetri vrste: mladi, stari, feta i kackavalj.
Verujem da vecina ljudi tako misli, ali obrazovanje o ovoj temi steceno u c-marketu, nema veliku tezinu, nhf.
Da sad obajsanjavam i pisem, mrzi me.
Cinjenica je da vecina tih sireva, kao sto sam rekao, "nestaje" jer nestaju ljudi koji ih prave, nisu komercijalno poznati, niti se masovno prozivode...