Citat:
vilil1:
Bai ri yan huo (Black Coal, Thin Ice)
http://www.imdb.com/title/tt3469910/?ref_=fn_al_tt_1
Kineski. Pocetak je u 1999. Policajac koji se razveo, ubistvo. (obratiti paznju na ime ubijenog). Radnja pocinje pet godina kasnije, ex policajac je pijanac koji radi u nekoj fabrici, slucajno sretne bivseg kolegu i pocinje zaplet. Nekoliko neresenih ubistava.
Dobar je film. Mogao je biti odlican. Nekako je zbunjujuc. Mozda zbog prevoda, ne znam. Morao sam da vratim na pocetak da bih doveo u vezu sve.

Odgledalo se, film mi je bio bookmarkovan vec dugo dugo vremena. Da, postoji taj problem, ko je ko, sve povezati, ali da se to nekako uraditi. Nekako, cini mi se da bih morao da ga pogledam jos jednom kako bih shvatio film na pravi nacin. Nije bas tipican film o neresenim ubistvima, ipak je to prikazano na njima svojstven nacin, ali moze da prodje.
Enivej, moze i u preporuke, videh da nije spominjan,
Hunger (2008), Irska vs. Velika Britanija, ukratko. Tek sad sam procitao opis filma na IMDB-u i kad neko to procita pretpostavljam da ima dobru sliku o samom toku filma. Sa druge strane, ja sam samo naisao na preporuku i video poster i bilo mi je dovoljno da pogledam film, i posto nisam citao opis filma bilo mi je i samim tim zanimljivije kako sam postepeno otkrivao celu pricu oko koje se desava film. Nzm, verovatno sam jedan od retkih koji veruje preporukama cak toliko da i ne procitam sam opis radnje na IMBD-u (a to su jedna ili dve recenice). Takodje, film je dosta surov, tj. nista nije uvijano u oblande, i to mi se posebno svidelo.
P.S. Srecna svima Nova godina! :)
Leonardo da Vinči
Nema istine u onim naukama u kojima se matematika ne primenjuje.
Milorad Stevanović
Bog postoji zato sto je matematika neprotivurečna.