Ćao drugari, evo izveštaja. Sve može da se obavi u roku od 1 dana, od danas sam ponosita vlasnica putničkog automobila

.
1) Sud
Odete sa roditeljem i ponesete 6 primeraka ugovora. Date na overu i platite taksu od 1020 din. Posle toga mama ili tata više ne moraju sa vama, ali ponesite obavezno : saobraćajnu, polisu osiguranja i njihovu ličnu. Saobraćajnu i L.K. (njihovu i svoju) isfotokopirajte, jer će vam uzeti kopije u Poreskoj upravi.
(Ugovor se može overiti i u opštini, ali advokat mi je objasnio da se u opštini overava samo potpis, tj. da je potpis verodostojan, dok sud overava sadržaj dokumenta - znači u sud )
2 ) 3 primerka ugovora odnesete u Poresku upravu, tamo vam udare pečate i oslobode vas od poreza. Ne plaća se ništa.
3) SUP
U SUP-u na mojojoj opštini postoji šaletr AMSS, tamo kupite obrasce i priznanice i popunite
324 din.
1310 din.
1650 din.
To su takse, nisam mogla da pročitam šta sam plaćala, jer mi je popunjavala službenica, ali svejedno, morate da platite. Sa onim gore sve iznosi oko
4300 din.
Ništa više se ne plaća.
Zatim stanete u red, pripremite forumulare, priznanice, staru saobraćajnu, polisu osiguranja ( zbog ovog su me vratili ), naravno L.K. i jedan od ugovora. Pre podne je službenica, rekla da treba kopija, posle podne druga da treba original, srećom sve sam nosila sa sobom, što i vama savetujem. Na licu mesta dobijete novu saobraćajnu, ali sam se, Bogami, načekala i to 2 puta.
Da me nisu vratili zbog polise, stigla bih i da platim parking za godinu dana i da ovlastim muža da vozi kola. Pitala sam U AMSS, inostrano ovaštenje je 1500 din. i traje godinu dana, a domaće je jeftinije, rekli su mi da se pravi u opštini i može trajno.
To bi bilo sve, vi budite dobri đaci, primerna deca, pa i vama da poklone auto

@ Žare, nisu procenjivali automobil, bilo mi je čudno što me to pitaš, jer zašto bi procenjivali nešto što ne podleže porezu, ali eto da znaš.
Pozdrav svima