U pitanju su tzv. crossover automobili ili mini-SUV klasa. Neki ih zovu i wannabe SUV.
Meni se svidjaju dva modela:
Nissan Qashqai (koji sam imao prilike da probam). Ima jako dobre off-road mogucnosti:

Zanimljiva stvar kod njega je perfektna udobnost (i akusticna), ogromna ponuda prostora i gepeka, odlicna voznja po gradu i po blatu.
Na zalost, 4x4 verzija je preko 20.000e a 2WD moze da se nadje za 20.000e uz odlicnu opremu (uz popust koji daju).
Skoda Yeti, koji se na testovima pokazuje i kao vozilo sa odlicnim (cak i boljim od pomenutog Nissana) off-road karakteristikama.

Yeti nekima izgleda ko ruzno pace a meni se bas svidja, cak i enterijer:

Active oprema 2.0 TDI CR, 4x4, koja je bogata (5 vrata , 4-kraki servo upravljač, airbag za vozača i suvozača, ABS + ASR + EBV + MSR, ESP uključujući ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, MBA i DSR ( za 2,0 TDI 81kw 4x4 ), čelične felne 16’’, climatic – klima uređaj sa automatskom regulacijom, el. podizači prednjih stakala, el.podesivi spoljašnji retrovizori, centralno zaključavanje, zadnje disk kočnice, kodiran ključ – imobilizer, podna zaštita motora ( za modele 4x4 )...) se moze naci za 20402e, a daju popust (pitao), tako da moze da upadne u C segment do 20.000e.
Neki cak kazu da RAV4 spada u ovaj segment, ne znam bas...
Iznesite svoje misljenje o ovom segmentu vozila kao i o modelima koji vam se svidjaju.
Ja sam misljenja sam da ce cene ovih modela ici nadole, jer Yeti se vec moze naci u 4x4 verziji i ispod 20.000e.