Citat:
Horvat: pa i ja sumnjam da ce paliti avion i montirati opremu za snimanje i obraditi materijal samo da bi ti nasao mesto za pecanje :D
Njemu treba da vidi mesto za pecanje, meni treba recimo da vidim mesto za odmor, tebi treba da vidis buducu lokaciju gde hoces da sazidas kucu, neko cetvrti hoce da obidje srbiju kolima pa usput bi zeleo da gleda gde se nalazi i gde ide, neko treba iz Sombora da ide na studije u Novi Sad, pa bi zeleo da vidi fakultet, da vidi gde se iznajmljuju stanovi, kakav je komsiluk tu gde hoce da uzme stan, sto da ne i da vidi 3d prezentaciju stana , neki turista je cuo za neku planinu u srbiji koja ima prelepo mesto za skijanje ali nezna tacno gde je srbija, pa ode u GoogleEarth pa nadje srbiju, pa nadje, ne znam... zlatobor, pa pogleda kako izgleda sa satelita, pa pogleda panoramio slike...
Znaci nije samo da bi fanfon nasao mesto za pecanje. Pogledaj kako izgleda recimo prezentacija Berlina ili Pariza u GE. Slika visoke rezolucije, 3D objekti(virtualni grad) savrseno uradjena mapa (imena ulica, uputstvo za kretanje), pa street view (kao da se setas ulicama Spanije, Italije), pa prezentacije zgrada od znacaja, parkova, hotela, restorana...
I sve to nebi trebao da bude velik trosak. Samo kad bi stavile slike dobre rezolucije da vidis kako bi se ljudi zainteresovali za program i koliko bi ga samo korisnici uredjivali i stalno poboljsavali. Ahh... ponekad zaboravim gde zivim, pusto mastanje :(
Ljubav, mir & sir