Citat:
radarac66: A sto se tice "kad u serpi nestane vode", voda se doliva i u tom skupom aparatu "a kad vlaznost vazduha predje vrednost koja tebi odgovara"-poveze se grejac redno preko termostata i vlagostata i cim se postigne zadata vlaznost ili temperatura poraste preko zadatih 50-60
oC jer je sva voda isparile grejac se iskljucuje, ... , itd, itd
Izvini, a sta si ti hteo ovim da kazes? Vecinu stvari koje si nabrojao znam i ja, samo sam skrenuo paznju kolegi da nije bas jednostavno to sto pretvara vodu u paru, nista vise. A za sve sto si rekao da se poveze treba imati znanje, materijal, alat, nece serpa sama da se poveze na higro- i termo-stat pa da uredjaj bude jeftin.
Hajde, evo ti mali izazov - javi mi na PP gde mogu da kupim neki elektronski higrostat, za ugradnju na zid, znaci ne nesto za stamapana kola ili aparate, nego se stavi na zid i kontrolise rad uredjaja koji pretvara vodu u paru. Ne tvrdim da nema, ali izgleda da je sakriven.
Sto se cena tice, ja kupujem u zvanicnim prodavnicama, legalno. Ne tvrdim da su sve cene realne, ali manjih nema, to je, sto je. Nazalost, vidim da jedna firma, koja inace ima prilicno veliki izbor raznih aparata, trenutno jedva ima 3 - 4 modela ovlazivaca, ugalvnom sa vrucom parom. Imaju veliki broj ODvlazivaca, onih koji smanjuju vlagu, ali to u ovom slucaju ne pomaze. Dakle, cene su jedan problem, ali jos veci je kad robe nema.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!