Opet mi je sinoc pao server pa nisam uspeo da postujem neshto - ali vidim da je u medjuvremenu dokazano da silva nije sekta - naravno - evo samo josh jedne male potvrde :
Citat:
Sekte prema sadrzaju njihovog ucenja mozemo podeliti na :
verske
psiho(terapeutske)
politicke
komercijalne.
Pa mozda jeste to boldovano - ali i shkola je psihoterapeutsko uchenje - pa ako cemo tako i chasovi veronauke spadaju u psihoterapeutska uchenja - ne znam kako da ti objasnim - prochitaj anegdote dole pa cesh i sam da vidish da je to (silva) bezazleno i smeshno!
Ja bih pre rekao da je ovo zadnje (komercijalno) - ali ne znam shta se pod time podrazumeva - ako se podrazumeva da ti oni nude predavanje na kojem ce te (navodno) neshto nauchiti i za to ti traze pare - onda jeste komercijalna sekta !
Ali ako je to tako - pa onda mi i razne druge stvari padaju na pamet - politichari drze govore za novac (Klinton) i oni isto kazu da ce te neshto nauchiti - pa je su li oni sektashi ??
Citat:
E sad, imam pitanje za Gojka, da nije mozda Silva metod uvod u nesto slicno, samo lagano i veoma studiozno?
Ma otkud bre - pa nije to rotari klub choveche pa da bude uvod u masone - to je samo nachin mlacenja para od sirotinje i jadnih i bednih ljudi (mada sebe ne ubrajam u ove kategorije - vishe sam u onoj u kojoj je i onaj Nebojsha - mlad i znatizeljan) !
Nisu oni ni dovoljno organizovani ni dovoljno zatvoreni i tajnoviti da bi bili sekta !
Ali jesu jako smeshni - evo jednog funny primera za kraj posta da se malo razveselimo :
Ja sam bio tamo pred ovaj zadnji rat i bilo nas je malo te nedelje - ali to nije sprechilo razna smeshna dogadjanja - npr - ulazi deda koji jedva hoda i seda u prvi red - i sad predavachica pochne da se hvali kako je on njihov stalni gost a inache deda je u 70-oj godini krenuo da studira prava u BG-u !!?!? Ali to nije najsmeshnije - ono shto je sa jedne stane smeshno a sa druge zalosno je to shto je taj deda skoro potpuno gluv ali su ga oni ubedili da ako on veruje u sebe i veruje da on u stvari chuje dobro - da ce on stvarno i chuti dobro -

!
I josh su ga terali da trlja ushne shkoljke sve vreme - deda se ubio od trljanja i sigurno dobio zuljeve na rukama ali neverujem da je neshto bolje chuo !
Isto tako i ono shto je neko gore spomenuo - metoda tri prsta - kao chekash autobus i ako stisnesh tri prsta i stvarno zelish da ti dodje on se naravno i pojavi !
Tada sam im postavio logichno pitanje - shta ako ja chekam 9-ku a neko 95-icu kod sava centra i obojica drzimo tri prsta - kome ce pre doci ?
Pazite sad odgovora :
Onaj ko vishe zeli da mu dodje bus njemu ce i doci !!
haaaa - e tu sam puko od smeha !
Znachi - NISU sekta ali su jaaako smeshni i ovo mi sve lichi na one shibicare na autobuskoj - sitne bezazlene prevare da bi se malo nakralo love - pa ako su shibicari sekta onda su i ovi !
A za onog tipa iz Bisera :
Ja stvarno ne znam koliko je on inteligentan i koliko zna o rachunerima - jeste prichao neke gluposti - neke zanimljive stvari jeste spomenuo - mozda da provalimo koji mu je sajt ili da vidimo tu tastaturu ili u krajnjoj liniji da gostuje u nekoj ozbiljnijoj emisiji pa da ga neko lepo propita i da vidi shta stvarno zna a shta ne - ali ako malo razmislimo svi ovde - Biseri je emisija u kojoj su gostovali razni likovi - uglavnom jadnici i shljam drushtva - pa zashto ne bi gostovao i jedan lamer

- a i shta smo i ochekivali - svi smo pretpostavljali da ce se tako neshto i desiti (mada nismo mogli pretpostaviti te 'zanimljive' detalje)

!
Bolje šest sati u školi nego uopšte ne spavati.
--
Ko uči znaće, Ko krade imaće !