27112000bz:
Malden mb,da li bi mogao da slikaš kotao da vidim kako izgleda zato što i ja razmišljam da kotao koji je predviđen za tecno gorivo preradim na pelet (RADIJATOR ZRENJANIN).Mozeš mi poslati slike i na pp ako ti nije teško i kad budeš imao vremena.Imao bih i neka pitanja za tebe vezano za tvoja iskustva sa kotlom predviđenim za tečno gorivo.
nisam imao prije vremena a i forum je bio u banani,nadam se da ne kasnim,
neke od fotki:
sistem je spojen prema ovoj shemi:
presjek kotla,prve sezone je bio ovakav sa tri rebra,drugu sezonu je isti ali sa četiri rebra
izgled dimovodnih kanala
komandna ploča od feroli gn1n04 u mojoj izvedbi
izgled plamenika feroli sunp7 na kotlu feroli gn1n03,vidi se veličina odstojnika na vratima
izgled surle plamenika sa unutrašnje strane na gn1n03
izgled plamenika feroli sunp7 na vratima kotla feroli gn1n04 sa veličinom odstojnika i veličinom surle sa unutarnje strane vrata
izgled širom otvorenih vrata sa plamenikom feroli sunp7 prerađen na snagu 9kW~25kW
dodatno izolirani tesy kombi bojler od 150 litara izgleda ovako
naknadno je stavljena tubolit dg izolacija na sve cu cijevi u kotlovnici
plamenik i kotao se slažu ko bubrezi u loju,nema razlike u potrošnji između original pelet kotla bez lambda sonde i mog uratka,komocija je ok,autonomija je 5~7 dana za čišćenje ložišta kotla a dimovodnih kanala svakih 14 dana,sve to čistim plastićnom wc četkom i isto plastičnom četkom kakvom mi žena pere dječje flašice,da bi sve ovo uredno radilo onako kako je zamišljeno potrebna je: kontrola temperature polaznog voda+diferencijalni termostat za kontrolu rada plamenika+sobni termostat za kontrolu pumpe u krugu grijanja+termostat za kontrolu pumpe u krugu kotla+termostatski ventili na radijatorima+spremnik topline cca200 litara spojen u slijepo crijevo+turbulatori u dimovodnim kanalima,naravno to sve treba biti sinkronizirano,za određene pojedinosti potraži u: grijanje na pelet.forum.hr
moja preporuka,provjereno i radi savršeno u mojoj kotlovnici ,zbog nekih članova koji puno stvari o mojem radu negiraju odustao sam sa izlaganjem na ovom forumu,npr. kako/što i zašto sam prešao i uradio sa feroli gn1n04 te feroli sunp7,nisam od struke i nemam veze sa vodovodnim instalacijama i centralnim grijanjem,sve ovo sam naučio po forumima i na domačim i na stranim,nadam se da sam pomogao
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:25 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:27 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:30 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:31 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:32 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao malden mb dana 24.01.2016. u 21:33 GMT+1]