Citat:
Taradrina:
Nikada radijatori neće biti skroz topli,budite realni. Mislim da ni automatika nova neće mnogo pomoći(ako može da se podesi start 70*C i stop 55) onda je ok. Ako ne,onda
Može Sa AT i direktnim vezivanjem pumpe(ako ne uspe autom.).Žao mi je što se izlaže troškovima nepotrebnim.
Dok je ložila drva,kuća je bila topla 100%,i nije imala problem.Pumpa grejala na I brzini,otvarali prozore :-)
Ova pumpa se inače malo čuje u radu na II
Ne slazem se, za sta ce mi grejanje ako radijatori nece biti topli.. slucaj kod mene, ove godine uvedeno centralno grejanje + ferroli gorionik. Jedna pumpa koja radi non-stop, cetvorokraki mesni bez motora, pvc i drvena stolarija, 10cm izolacija. Prizemlje, prvi i drugi sprat su pusteni u rad, s'tim sto drugi sprat je ugasen posto jos uvek niko ne zivi, ALI SU SVUDA VRELI RADIJATORI.
Greje se 30-40kmv u prizemlju i 80kvm na spratu. Na spratu je bezicni termostat, temperatura je podesena na 23.5(pali na 23.3 i cim krenu radijatori da greju temp bude oko 24.5-25C i treba bas vremena da se ohladi na 23.3 da ponovo upali) i u toku noci smanjimo na 22.5(zadnjih par dana nismo ni smanjivali). Spremnik 140kg, u petak napunjen, danas gledao ima za jos 3-4 dana. Potrosnja je otprilike 1 dzak(mozda nekad malo vise kad moji povecaju na 25C) i ja sam prezadovoljan. Na svakih 4-5 dana ocistim pepeljaru i usisam pepeo. Pelet Spacva i Nanix.
Citam vas redovno, ucim, gledam ali ja nista specijalno kod mene nisam radio pa se i ogrejem i zadovoljan sam potrosnjom, a neko stavi silnu automatiku i to nazalost ne uspe da uradi :(