Susio sam po 3 dana turu, kada bi bilo full lepo vreme (temp. vazduha 35-36 C) mislim da bi moglo i za dva dana. Uvece sam skupljao i pokrivao da ne pada rosa i mozda kisa.
Merio sam jedan dan temperaturu na povrsini sa IC termometrom i u dubini digitalnim termometrom sa sondom.
U momentu kada sam merio temp. vazduha je bila 32 C, na povrsini je bilo 57-60 C a u dubini 44-45 C.
Kostica koju sam ja uzeo je iz nekakve pasirke tako da nije bilo ostataka ploda na njoj, stajala je napolju dosta dugo pa je pobudjala ali sve se osusilo.
Prvu turu sam ubacio u kotlarnicu pre 7-8 dana i nisam primetio najezdu glodara, za dalje ce da vidimo. Valjda ih nece biti!
Cena je 4.5 din + pdv / kg., mozda sad u sezoni moze to i za manje pare.
Sve zajedno posla za jednu tonu ima za jedno 4-5 sati fizikalije za tri coveka. Oko sat i po za prosipanje iz gajbi na celofan, u tri dana ulupno 6 mesanja po 15-20 minuta i dzakiranje sat i po.
To mu dodje na isto kao ubacivanje uglja ili cepanje i unosenje drva.
“Recesija, ta opaka boljka hara i razjeda privređavanje, Amerika već određeno vreme kuburi z budžeti, Japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu, Nemačka privreda posrće zbog ovo njihovo ujedinjenje, a bogami gospođe i gospodjo ne cveta cveće ni u naše preduzeće. Dolazi vreme reorganizacije, transformacije i sistematizacije."