Pa evo rećiću ti šta meni smeta.
Smeta mi to što kod nas može svako da bude majstor i da to postane preko noći, samo treba da poželi. Jednostavno reši da se nazove majstorom i da oglas ili ponudi uslugu nekome. Ne treba mu ni škola, ni iskustvo, ni bilo kakav dokaz ni potvrda, ni firma, nikad ne daje garanciju, a kad dođu nekome u kuću uglavnom im ne znaš ni ime a kamoli prezime. Garancija traje dok ne izađe iz kuće, a od njega ti samo ostane broj mobilnog telefona.
Pravi majstor bi trebalo da završi školu za to, i onda je tek šegrt. Onda bi trebalo da zanat peče u nekoj većoj firmi gde će biti pod nadzorom inženjera i koji će ga stalno vraćati na ono što je radio ako pogreši, pa i da mu odbije od dnevnice ukoliko zabuši. E onda će se naučiti odgovornosti.
A kod nas se jednostavno dogovore par ortaka da počnu da rade recimo krovove, jedan je malo gledao, drugi je zidao al nema veze, i ajde da razglasimo da smo tesari i da zaradimo pare, to sad ide. Zato i ne znaju prave nazive, jer nikad i nisu bili ni u kakvoj školi ili obuci, nikad nisu videli ni jednu knjigu o tome niti bili u kontaktu ni sa jednim inženjerom pa da nauče.
Evo jednog članka o kvalitetu majstora i njihom najčešćem "razvojnom putu":
Na gradilištima rade i oni koji ni ne znaju da koriste alate
Eto to mi smeta, nadam se da te nisam uvredio, ali tako je tj. loše je.