Ispostavilo se da je kompjuter pokazao da su mi crkli svi grejači, i da ne pokazuje nijednu drugu grešku !? Jeste, kompjuter je pokazao samo tu grešku, ali ja u to ipak ne mogu da poverujem iz nekoliko razloga:
1) Pre nego što se "engine fault" pojavio i bacio mi auto u LIMP HOME režim, nekoliko meseci je postojala knedla od pola sekunde prilikom ubrzavanja na malim brzinama (10-20km/h) i pri malim obrtajima (između 1500-1800 o/min). Znači, isključivo u tom rasponu brzine i obrtaja. I to skoro isključivo kada na ravnoj ulici usporim, pređem preko ležećeg policajca i odmah krenem da ubrzavam.
2) "Engine fault" se jednog dana pojavio upravo u toj knedli, i to kada sam izašao iz sporedne ulice i čim sam krenuo da ubrzavam na uzbrdici a pri tome je asfalt bio malo neravan (tj. šahta).
3) Ovih 5000 km što vozim u LIMP HOME režimu, postoji ista ta knedla (u blažoj formi jer je motor slabiji) ali samo i isključivo pri istom tom kretanju/ubrzanju (male brzine i mali obrtaji) na uzbrdici, i to ne uvek. Dakle, uzbrdica je očigledno bitan element u svemu tome, mada je tu ranije pomenut i ležeći policajac koji bi možda mogao da se posmatra kao mikro uzbrdica

4) Cele zime na svim minusima, auto (dizel) je palio bez ikakvih problema. Da su crkli svi grejači, nešto sumnjam da to bilo tako.
5) "Engine fault" se pojavio u toku vožnje, ne verujem da bi se to desilo da su grejači problem.
6) Ne vidim nikakav smisao da se snaga/brzina automobila ograničava zbog crknutih grejača.
Eto, lepo obrazloženo zbog čega ne mogu da poverujem da su grejači izazvali LIMP HOME. Ja bih verovatno i pristao da zamenim grejače pa da vidim šta će da se desi. Međutim, na šalter servisa su došli neki novi (jako nefleksibilni) ljudi koji insistiraju na tome da ako je kompjuter pokazao da su grejači crkli, onda moram da zamenim grejače i da mi ni novac ni stari grejači ne mogu biti vraćeni ukoliko se ispostavi da se "engine fault" javlja i nakon te zamene!

Pošto mi takvi uslovi saradnje nisu baš simpatični, moraću da nađem drugi način da rešim problem.
Ima li ko ideju? Znači, imamo tri ključna elementa misteriozne knedle koja je izazvala "engine fault": 1) Niska brzina i broj obrtaja, 2) Uzbrdica ili prelazak preko ležećeg policajca/neravnine, 3) Ubrzavanje