ja imam aeron vec dosta godina i za razliku od ostalih stolica (stolice reda velicine 400-600e nisu mogle da izdrze godinu dana) aeron i dan danas ko da je nov ...
mira je ODLICNA stolica ali da je bolja od aerona to moze da kaze samo neko ko nije probao obe, takodje, jako je bitna tvoja tezina i visina, ako si debela svinja kao ja aeron ili embody, zaboravi miru i cele. Ako si laksi od 90kg CELLE je najbolji odnos cena/udobnost, MIRA je odlicna stolica (nije kao aeron ali odlicna stolica) ali ako gadjas preko 100, zaboravi sve to i gledaj aeron/embody.
EMBODY je majka od stolice i jedina koju bi ja uzeo posle aeron-a, jedino je preskupa.
Koju god stolicu da gledas OBAVEZNO GLEDAJ SPECIFIKACIJU ZA TEZINU!!!! 99% stolica "onih jakih/skupih" je testirano za 80-90kg, ako imas preko svaki nezgodan okret u stolici, naginjanje u stranu da pokupis nesto sa poda i slicno ubija stolicu po 5-30% (zavisi koliko imas preko 90kg) sto ce reci da ce doticna puci dok si rekao keks ako nije ratirana za tvoju tezinu.
Obrati paznju na cene kod HM-a, oni ti kazu 600E kada gledas, a onda kada narucis skontas da je to "bez icega", da tockovi kostaju jos 100E, da drzac za ledja kosta 250E, da ... i tako dalje i tako dalje ...
Dalje, ako imas nekoga u USA na E-Bay moze da se nadje cudo i karate polovnih aeron stolica u ODLICNOM STANJU, to su sve .com firme kupovale na veliko posto su imale para a to je zvanicno bila najbolja stolica godinama tako da je svaki .com za svakog zaposlenog imao po jednu, ako uzmes koliko je bilo .com firmi, da su u proseku sve radile ispod 12 meseci i da su onda propale, zamisli koliko je ostalo "skoro novih" aeron stolica od svih tih firmi (posto su ti ljudi uglavnom radili od kuce te stolice su vatale prasinu u ofisu)... te stolice se prodaju sto u delovima sto nove na ebay-u sto po raznim outletima znatno jeftinije nego nove.. jedini problem je sto je aeron tezak ko tuc i shipment za jugu kosta koliko i sama stolica :(
U svakom slucaju, ja sam (sa 120kg tada) slomio miru za manje od 8 meseci a pritom sam sedeo u njoj max 4h dnevno max 4 dana nedeljno (takav bio posao, slabo sam bio u kancelariji) dok mi aeron traje od 2008 i izgleda kao prvi dan kada je stigla a 2010 sam imao 150kg, sada verovatno i 160 nisam se dugo merio.. ove od 150eur sa sajma, na sajmu sam slomio 2 testirajuci ih, jos sam pitao coveka, jel mogu da se naslom da vidim kakav je kvalitet, on kaze "slobodno" ja se naslonim stolica pukne, na drugom standu, stolica 450eur ja kazem ocu da probam, oni kazu moze, ja kazem ali ja imam 150+, oni kao "nema problema", ja sednem, sagnem se da pipnem patiku, stolica se raspadne ispod mene .. ja umrem od smeha a oni krenu da se izvinjavaju kao "mora da je ta izakana na sajmu, nisu dobro spojili..." ja nastavim da se smejem i kazem, rekao sam vam 150+ ali vi ne razumete srpski .. aeron to trpi iz zezanja... mira nije, celle sam koristio 2 nedelje u bostonu i bio sam jako zadovoljan udobnoscu ali sam jaaaaaaaaako pazio kako sedim na njoj, da se ne naginjem u stranu, da se ne zavaljujem u naslon i slicno .. ali za te pare, extra stolica ..
inace, u becu sam pre cca 2 godine na nekom treningu sedeo u nekim do dzadza stolicama, izgledaju slicno kao embody ali je neka njihova lokalna austriska proizvodnja i stolice su cca 600eur, ratirane za 150kg, stolice su boli glava, nisu prozracne kao aeron sto je malo smor (imaju sundjer) ali bezobrazno udobne i cvrste .. na zalost nisam zapamtio ime firme (a bio sam siguran da cu zapamtiti pa nisam zapisao :( )
eto, mozda nekom pomogne u odluci