Glavni sastojak čokolade je maslac. U kvalitetan možeš i g•vno da umažeš i imaće vrhunski ukus, a u krš dijamante da izdrobiš i ništa.
U NL poslastičarnicama sam kupovao neke domaće čokoladne vratolomije za tipa 6-7e 100gr, pa jedva 50g pojedem, bukvalno oči bole od ukusa, da gurneš u nozdrve koliko je dobro, mirišu ruke 2 dana posle i sve. A pojedem 2 Milke "Noisette" i ne primetim, moram dvaput da proverim stanje.
Ako išta valja u toj reptilijanskoj tvorevini, valjaju te domaće čokolade i domaći sladoledi. Stvarno ih prave kao za sebe, ali i koštaju stvarno.
Citat:
Dopada mi se čokolada kojom je preliven čoko-smoki
+1
Frikom sladolede izbegavam, pamtim onaj "Kapri" od pre 20 godina sa mirisom one jagode i koliko je bogat ukus bio, toga danas nema ni 5%, bukvalno splačina raspala, keru da ne daš. Ima nešto kao malo onaj "King" od jagode, ali to tek da te namame -mamicu im namamim.