Ja moram da vodim o vise stvari
1. makar 16 kw da se preda vodi
2. da ministarstvo ekonomije prihvati odredjenu firmu u program beskamatnog kreditiranja za kupovinu peci na pelet
3. servis
MBS daje 2 KW manje nego sto meni treba, makar po proracunima do sada 2 razlicita majstora ali cu zvati jos dvojicu.
MBS u CG kosta 1650 EUR, servis im je ocajan tj. nemaju ga mada ako cemo iskreno nema je ni jedna pec na pelet. Vise je to ono aha ako ti crkne to mi cemo ti zamijenit kada narucimo, zvacemo Smedrevo pa cemo vidjet... mada to znam i sam.
Oba majstora koja su bila kod mene kuci imaju istu pricu za MBS, tj. kada ih pitaju za servis MBS im odgovara "sto ce nam servis za CG, to je tu pa ce nas zvati telefonom"
Malo je trziste, malo je para pa se mozda ljudima i ne isplati, ne znam to drzava treba da regulise ako se prodaje neki proizvod da traze i servis za isti proizvod. (ali ne servis "to ja servisiram", no papir i da je ovlascen od odredjene firme da se bavi servisom)
Jedinu prednost koju ja vidim kod peci koje se porizvode u Srbiji i Bosni je laka komunikacija sa fabrikom i laksa dostupnost djelova jer mogu vazda autobusom da mi posalji neki dio.
Danas sam bas pricao sa jednim majstorom oko kolicine vode u samoj peci. Rekao mi je da i jedno i drugo ima prednosti, ova sa manje vode brze ugrije, ovaj sa vise vode sporije ugrije ali duze drzi temperaturu, i kao nije toliko bitna kolicina vode kod peci na pelet.
Nisam pametan jos istrazujem, ali uglavnom sve u svemu u CG se trziste tek razvija. Mozda ovaj beskamatni kredit malo pomogne da se to omasovi.
P.S.
Cudno mi je da MBS ima 46 litara a da pri tome to nidje ne pisu:
http://www.mbs.rs/thermo-pellet_sr.html
Đe si brate ? Sto se cini ? Eo nista , ti ? jaaa bezveze..... Đe si...