volokin
Član broj: 318773 Poruke: 64 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
pozdrav i od mene, od skora srecnog (sklon sam da se zapitam da li je bas tako) vlasnika novog alfinog kotla commo 21 kw. moje muke ne prestaju da traju, te je s toga i moje izlaganje takvo.
serviser dosao, lepo naplatio 3600 din. pustanje u rad pecke, uvalio mi set cunkova po ceni od 7100 din., rekao osnovne stvari, uglavnom ono sto pise u samom, inace veoma skromnom uputstvu samog kotla, a pec jos odmah pocela da garavi staklo kotla . kada sam pitao zasto staklo crni, odgovor ovlascenog servisera je bio da je to normalno i da zavisi od kvaliteta peleta (pelet je bioenergy point). nakon toga je ucitao neke parametre <koji mene ne treba da zanimaju<, kako je on rekao, popio kafu i otisao. pec je neverovatno mnogo dodavala pelet, staklo se zacrnilo veoma mnogo, imao sam utisak da sav taj pelet koji je cak poceo da preliva posudu za sagorevanje, uopste ne moze da sagori, sto je uostalom tako i ispalo. narednih dana prilikom paljenja peci, javljao se alarm sa porukom AL 5, NO LIGHTING. nekako se paljenje nakon nekoliko dana dovelo u red, ali sagorevanje, dotur peleta kao i garez na staklu -SACUVAJ BOZE. imao sam utisak da mi serviser nesto posebno nece pomoci, pa sam poceo malo da sam istrazujem preko nekih sajtova i foruma, te sam poceo na svoju ruku da modifikujem odnos parametara peci. situacija se u mnogome popravila, ali i dalje nisam bas zadovoljan. ukoliko imate neka iskustva, eventualno fabricke ili neke druge parametre, koji omogucavaju bolji rad kotla, posto za taj kotao ja ne mogu da pronadjem, molim za pomoc.
samo da dodam, da posudicu redovno, kao i sam kotao cistim detaljno.
pepeo u posudici ostaje i sav je stvrdnut, izgled kao sljaka, pomozite ljudi, ko boga vas molim....
p.s. danas zvao servisera , koji ponovo kao razlog za los rad peci navodi los kvalitet peleta.
pozdrav.....
|